Oracle održao Oracle dan sa namerom da inspiriše inovacije među korisnicima

Beograd, 24. novembar 2011. –  Kompanija ORACLE održala je juče konferenciju Oracle dan, u Hotelu Hyatt Regency.

  • Kao deo prezentacija usluga koje se održavaju širom istočnog i centralnog dela Evrope, Bliskog Istoka i Afrike (EMEA regiona), Oracle je juče u Beogradu održao Oracle dan sa željom da sa lokalnim korisnicima i lokalnom IT zajednicom podeli poslednje inovacije otkrivene početkom oktobra na Oracle OpenWorld događaju u San Francisku, Kalifornija.

Održan pod sloganom „More Expertise. More Innovation. More Insight“ (Više stručnosti. Više inovativnosti. Bolji uvid.), Oracle Dan događaj bio je vrhunska kombinacija izvršnih korporativnih nivoa, funkcionalnih i tehnoloških sektora posvećenih jednom cilju: da pokažu kako trenutnim, tako i budućim Oracle korisnicima da snaga jednostavnosti može promeniti IT u vodeću silu koja pokreće inovativni biznis.

 

  • Koncept IT pojednostavljenja sagledan je iz potpuno nove perspektive za šta je prvenstveno bilo zaslužno uvodno izlaganje gosp. Klod Kolara, generalnog direktora kompanije Oracle Srbija i Crna Gora, a posebno ključna prezentacija gosp. Jean Claude Michaca, potpredsednika za Oracle Fusion Međusoftvere. Njihove prezentacije najavile su najnovija otkrića u dizajniranju hardverskih i softverskih platformi osmišljenih tako da rade zajedno.

Ova revolucionarna inovacija u IT domenu u potpunosti menja kontekst poslovanja u situaciji globalne ekonomske neizvesnosti. Kada je fokus na konstantnom usavršavanju i originalnosti, biznis može biti poboljšan samo ukoliko je IT dovoljno pojednostavljen da omogućava i ohrabruje brži razvoj i otkrića.

 

  • Po sadašnjim predviđanjima odgovornost za 2/3 globalnog porasta imaće tržišta u razvoju, ali ujedno više od 70% kompanija ne koristi IT u punom potencijalu. Oracle svojim najnovijim otkrićima korisnicima nudi jedinstvenu platformu po principu: jedan sistem→jedna kompanija→jedno rešenje problema. Oracle superiorna tehnološka dostignuća omogućavaju kompanijama da značajno smanje budžete predviđene za standardno održavanje IT sistema, kao i da vidno unaprede proces inovacija.

 

  • Oracle Dan konferencija obezbedila je aktuelan uvid u najnovija IT dostignuća tokom sesija koje su pokrivale oblasti kao što su Oracle Core Tehnologija, Oracle Fusion Međusoftveri, Oracle Aplikacije i Oracle na Oracle (Oracle hardver rešenja). Veliki broj učesnika konferencije mogao je da čuje i sazna nešto više o Oracle Exadata i Oracle Exalogic uslugama, o Oracle Exalytics Business Intelligence Machine i Oracle Public Cloud rešenjima, kao i mnogim drugim Oracle proizvodima i uslugama namenjenim da obezbede korisnicima uspeh u razvoju njihovog poslovnja.

 

  • Oracle Dan 2011 u Beogradu podržan je i ojačan prisustvom sponzora i partnera – Intel, SAGA, Asseco, Atos, Combis, Fadata i IN2 kao i učešćem preko 350 posetilaca.

Citat :

« Održavanjem Oracle Dan događaja želimo zapravo da podelimo sa svima jednu bitnu ideju – da je lako zakomplikovati jednostavne stvari, ali da je daleko teže komplikovane stvari pojednostaviti – i zato smo mi u Oracle izuzetno ponosni na naša najnovija dostignuća », rekao je Jean Claude Michaca, potpredsednika za Oracle Fusion Međusoftvere. «Oracle inovacije će prvi put u industriji ponuditi bolje performanse sa manje softvera, manje hardvera i manje ljudi, čime se zapravo značajna sredstva usmeravaju tamo gde su najpotrebnija-u razvoj i poboljšanje biznisa», rekao je Klod Kolaro, generalni direktor kompanije Oracle Srbija i Crna Gora.

O Oracle:

Oracle kreira hardver i softver tako da rade zajedno kako na Internetu (cloud), tako i u Vašem data centru. Za više informacija o Oracle (NASDAQ:ORCL) posetite: www.oracle.com

 

Zaštitni znaci:

Oracle i Java su registrovani zaštitni znaci kompanije Oracle i/ili njenih partnera. Druga imena mogu biti zaštitni znaci njihovih vlasnika.

# # #

newsmaster