Ericssonova rešenja za optimizaciju mobilnih mreža

Sve veći zahtevi korisnika za konstantnom mobilnom konekcijom obezbeđuju operatorima sjajnu priliku za većom zaradom ali isto tako ih suočavaju sa novim izazovima. Potrebno je osigurati visok kvalitet mreže koja će moći da se izbori sa velikim protokom podataka. Korisnici žele stalan pristup društvenim mrežama, igrama i različitim aplikacijama. Upravo Ericssonova „Smartphone Network Optimization“ rešenja, koja će biti predstavljena na Mobile World kongresu u Barseloni, omogućiće operatorima da se izbore sa ovim izazovima.

„Uz pomoć „Smartphone Network Optimization“ rešenja, operatorima omogućavamo da naprave proaktivni plan prilikom ekspanzije mreže i podrške za sve veći broj pemetnih telefona, kako bi svojim korisnicima pružili najviši mogući kvalitet usluga i mreže,“ istakla je Eva Elmsted, podpredsednik i direktor sektora za proizvode kompanije Ericsson. „Visok kvalitet mreže je od presudne važnosti za operatore prilikom privlačenja novih i zadržavanja postojećih pretplatnika koji koriste pametne telefone.“

Tokom rada sa vodećim operatorima na različitim tržištima, Ericsson je izgradio značajno iskustvo, sposobnosti i alate uključujući i sledeće usluge: smartphone i mobilnu širokopojasnu reviziju, planiranje kapaciteta, optimizaciju radio veze i transporta.

Nova Ericsson ConsumerLab studija pokazala je da je presudni faktor za povećanje korišćenja različitih mobilnih servisa brzina konekcije. Čak 46% ispitanika navela je ovaj razlog ističući da žele što manje da čekaju prilikom korišćenja Interneta na mobilnim uređajima.Drugi, odnosno treći razlog je duža autonomija baterije i bolja pokrivenost signalom, a upravo će Ericssonovo rešenje za optimizaciju mreže rešiti ova tri zahteva korisnika.

Ericsson je vodeći svetski dobavljač telekomunikacionih usluga i tehnologija. Mi stvaramo „Umreženo društvo“ sa efikasnim real-time rešenjima koja nam omogućavaju da učimo, radimo i živimo slobodnije u održivim zajednicama širom sveta.

Mi obezbeđujemo servise, softver i infrastrukturu u IKT sektoru za mobilne operatore i druge industrije. Danas se više od 40% svetskog protoka mobilnih podataka obavlja putem Ericssonovih mreža i mi pružamo podršku operatorima koje imaju više od dve milijarde pretplatnika.

Poslujemo u 180 zemalja i zapošljavamo više od 100.000 ljudi. Kompanija je osnovana 1876. godine sa sedištem u Stokholmu u Švedskoj i registrovana je na berzama NASDAQ OMX Stockholm i NASDAQ New York. Prihod u 2011. godini je bio 226,9 milijarde SEK (35 milijardi dolara).

www.ericsson.com
www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/technologyforgood
www.youtube.com/ericssonpress

newsmaster