Ericsson učestvuje na Telekom Areni 2009

Beograd, 2. jun 2009 – Predstavnik kompanije Ericsson, Bo Ribbing, direktor strateškog marketinga učestvovao je na Telekom Areni 2009 koja se održava 2. i 3. juna u Beogradu, gde je govorio na temu „Strategija Broadbanda (širokopojasne mreže)“. Konferencija se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva za telekomunikacije i informaciono društvo.

Fiksne i mobilne širokopojasne mreže doprinose razvoju društva, omogućavajući ne samo komunikaciju među ljudima, već i uvođenje naprednih servisa kao sto su e-edukaciji, e –zdravstvo i e-govenment. Investiranje u mobilne širokopojasne mreže može doprineti bržem oporavku od recesije. Prema izveštaju američke kompanije za istraživanje tržišta „Ovum“, razvoj broadbanda ima direktan uticaj na porast bruto društvenog proizvoda (BDP) jer prema njihovim istraživanjima za svaki uloženi dolar u širokopojasnu infrastrukturu, privredi se vraća desetostruko.

Razvoj i širenje mobilnog broadbanda (širokopojasnih mreža) utiče na mnoge delatnosti, pa može na primer omogućiti da zaposleni mogu da rade od kuće. Na taj način se štedi na putovanjima, a značajne su i uštede u električnoj energiji, kao i smanjenje emisije ugljen dioksida. Danas širokopojasne mobilne komunikacije postaju neophodne za društvo kao što su i voda, transport ili struja.

|Search: Find More About Ericsson učestvuje na Telekom Areni 2009|