LG Cinema 3D Smart televizor predvodi revoluciju u TV industriji

FPR tehnologija, Smart TV funkcije i inovativni CINEMA SCREEN dizajn zaslužni su za veliki komercijalni uspeh LG televizora

Beograd, 23. avgust 2012 – Retko se dešava da tehnologija sama po sebi ima toliku moć da samostalno usmerava kupovne navike korisnika celog sveta. Sijalice su zamenile uljane lampe, kasete koje više niko ne sluša su nekada davno oterale vinilne ploče u zaborav, isto kao što su i pejdžeri nestali pred stihijom mobilnih telefona.

U periodu od samo 18 meseci, LG je potpuno preokrenuo industriju TV uređaja predstavivši 3D Smart televizore sa do tada neviđenom FPR (Film Patterned Retarder) tehnologijom koja je iz korena promenila 3D tehnologiju i zamenila dosadašnje SG (Shutter Glasses) modele. Zahvaljujući FPR tehnologiji teške i glomazne 3D naočare koje žuljaju i koje svako malo moraju da se dopune zamenjene su laganim naočarima nalik onim koje se nose u bioskopima.

Kako su 3D tehnologije osvajale tržište, tako je i rasla potreba za 3D sadržajem. Takođe, sve veći broj DVD izdanja popularnih 3D filmova postao je potpuno legitiman razlog da kompanija uloži u razvoj Smart 3D televizora, naročito za porodice sa decom. Prema podacima kompanije za istraživanje tržišta DisplaySearch, očekuje se da će broj prodatih 3D televizora do kraja ove godine dostići cifru od 25 miliona.

Zahvaljujući  vrhunskom korisničkom iskustvu i inovativnim karakteristikama, LG CINEMA 3D Smart televizor je prethodnom periodu dobio niz priznanja od strane vodećih medijskih kuća specijalizovanih za oblast potrošačke elektronike (Magazine Which?, CNET, Digital Trends, HiVi).

Ove godine, kompanija LG Electronics će još jednom pokazati svoju snagu na tržištu 3D proizvoda povećavajući broj uređaja koji podržavaju ovu tehnologiju. LG je takođe predstavio  CINEMA SCREEN dizajn kojim je smanjena površina rama 3D televizora toliko da je gotovo nevidljiv i omogućila pojavu najvećeg LG televizora dijagonale 84 inča koji može da prikaže neverovatnih 8 miliona piksela.

LG Cinema Smart TV biće prikazan na IFA 2012 sajmu, zajedno sa ostalim proizvodima iz LG Home Entertainment divizije.

# # #

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 93 hiljade ljudi, koji rade u preko 120 operativnih centara širom sveta. LG obuhvata četiri poslovne jedinice – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, i Air Conditioning & Solutions, sa kojima je u 2010. godini ostvario ukupnu prodaju od od 55.8 triliona korejskih won-a (48.2 milijarde američkih dolara). LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša, i frižidera. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1™, čime stiče ekskluzivnu poziciju i marketing prava kao zvanični dobavljač potrošačke elektronike, mobilnih telefona i sistema za obradu podataka za ovu globalnu sportsku manifestaciju. Za više informacija, posetite www.lge.rs

Više o LG Electronics Home Entertainment Company

LG Electronics Home Entertainment Company je vrhunski globalni proizvođač na tržištu flat panel ekrana, audio plejera i video proizvoda za kuću i profesionalnu upotrebu. Tipovi LG proizvoda su LCD i plazma televizori, sistemi kućnih bioskopa, Blu-ray disk plejeri, audio komponente i video plejeri, kao i paneli plazma ekrana, kao i drugi proizvodi. Fokusirana na proizvodnju uređaja bogatih funkcijama, kompanija LG takođe posvećuje veliku pažnju estetski modernom dizajnu i pomeranju granica tehnologije u cilju boljeg iskustva svojih kupaca pri upotrebi svakog LG proizvoda.

newsmaster