Iluzionista i umetnik Dejvid Blejn i kompanija Intel predstavljaju performans ELECTRIFIED

NJUJORK, 5. oktobar 2012 – Dejvid Blejn, međunarodno priznati performans umetnik i iluzionista i kompanija Intel predstavljaju ELECTRIFIED, zapanjujući performans koji podjednako koristi tehnologiju, nauku i globalnu interaktivnost kako bi kreirao nezaboravni spektakl.

Od petka, Blejn će stajati na 20 stopa visokoj platformi na doku reke Hadson u Njujorku, okružen sa sedam Teslinih kalema koji će tri dana i tri noći sprovoditi milion volti struje oko njega. Odeven u metalno odelo i sa metalnom kacigom na glavi, koji su sposobni da privuku milione volti struje, Blejn će biti na nogama bez hrane i pića tokom trajanja performansa. Zainteresovani će ceo performans moći da prate uživo na www.youtube.com/electrified i na LeTV.com u Kini.


Performans ELECTRIFIED je deo nove inicijative kompanije Intel pod nazivom Ultrabook™ Experience, koja podržava saradnju između inovativnih kompanija, priznatih i novih umetnika, dizajnera i zabavljača koji koriste Ultrabook uređaje zasnovane na Intel procesorima kako bi osmislili neverovatne stvari.  Tokom 2012, inicijativa Ultrabook Experience predstavlja grandiozne projekte sa ličnostima iz oblasti filma, mode i dizajna koji koriste Ultrabook uređaje za svoje kreacije.

„Bilo mi je potrebno četiri godine da osmislim performans koji će me uzbuditi i predstavljati izazov,” rekao je Blejn. „Moj cilj je da stvorim vizuelnu sliku koje će se svi sećati, koja će izazvati znatiželju i čuđenje ljudi. Intel mi je omogućio da izvedem najzahtevniju stvar koju sam ikada mislio da ću uraditi.”

„Intelovo nastojanje da razvija inovativne tehnologije koje omogućavaju i inspirišu velika dela oslikavaju Dejvidovu viziju pomeranja granica njegovih performansa,” izjavio je Johan Džervo, potpredsednik odeljenja Partner Marketing u kompaniji Intel. „Ovaj projekat pronalazi inspiraciju u istoriji i prepliće tehnologiju, nauku i magiju.”

Zasnovana na Intel proizvodima, Ultrabook je nova kategorija računarskih uređaja koja će pružiti ljudima najkompletnije, bezkompromisno i najbezbednije računarsko iskustvo objedinjeno u jednom, elegantnom i prenosnom uređaju. Sa odličnom autonomijom baterije i po pristupačnoj ceni, Intel očekuje od Ultrabook uređaja da budu prekretnica kada je mobilno računarstvo u pitanju, kao što je to bio slučaj sa tehnologijom Intel® Centrino® Mobile Technology pre više od osam godina.

Saznajte više o performansu ELECTRIFIED i Ultrabook uređajima na www.intel.com/electrified i www.intel.com/ultrabookexperience.

O kompaniji Intel

Intel (NASDAQ: INTC), svetski lider u oblasti inovacija u računarskoj industriji, razvija tehnologije, proizvode i pokreće inicijative koje služe kao osnova računarskih uređaja. Dodatne informacije o kompaniji Intel dostupne su na newsroom.intel.com i blogs.intel.com.

 

Intel i Intel logo zaštićenu su brendovi kompanije Intel Corporation u SAD-u i drugim zemljama.

* Druga imena i brendovi mogu biti vlasništvo drugih kompanija.

 

newsmaster