Nikon najavljuje modnu saradnju sa Dž. V. Andersonom

Fotografija 1

 

fotografija 2 Nikon i priznati britanski dizajner Dž. V. Anderson ujedinili su snage u kreiranju luksuzne kožne torbice za fotoaparat namenjene elegantnom i stilizovanom Nikon 1 fotoaparatu. Ova uniseks torbica, inspirisana klasičnim torbicama za fotoaparate iz 1940-ih i Džonatanovim prepoznatljivim androgenim stilom, podjednako je svestrana kao i sam Nikon 1, sa prostorom za fotoaparat i više od jednog zamenljivog objektiva. Ovo je prvi put da kompanija Nikon sarađuje sa nekom modnom kućom pa je zato ovakav oblik saradnje posebno interesantan.

Zahvaljujući spoju tradicionalne kožne izrade i svestranog modernog duha, torbica odražava spoj tehnološkog nasleđa i prvoklasnog dizajna svojstvenog fotoaparatima iz palete Nikon 1 proizvoda, kao što su Nikon 1 S1, Nikon 1 J3 i Nikon 1 V2. Samo 400torbica ograničenog izdanja dostupnih u četiri boje – crnoj, beloj, plavoj i narandžastoj – biće pušteno u prodaju preko interneta tokom ograničenog vremenskog perioda u Nikon Store po ceni od 99 eur. Prodaja je počela 17. juna 2013.


fotografija 4

O saradnji sa kompanijom Nikon Dž. V. Anderson je izjavio sledeće: „Fotografija je isti vid umetnosti kao moda, stoga je ovo partnerstvo za mene bilo sasvim logično. Pravljenje fotografija je neraskidivo vezano za moj posao – snimim ih na hiljade tokom kreiranja svake kolekcije – i uvek sam vodio računa da su moje kreacije pristupačne svima, kao što je slučaj i sa fotografijom.

Inspiraciju za torbu smo pronašli u klasičnoj estetici iz 1940-ih, ali uz primesu veoma modernog duha, smelih kockica u boji i potpuno uniseks izgleda.”

Džordi Brinkman, menadžer proizvoda za Nikon 1 sistem kompaktnih fotoaparata u Nikon Europe kaže: „Radujemo se saradnji sa Dž. V. Andersonom. Njegov stil je otelotvorenje svih principa kojih se kompanija Nikon pridržava – proizvodi najvišeg kvaliteta, najmodernijih tehnika i pristupačnosti publici svih profila.“

Ova saradnja je započela istovremeno sa predstavljanjem kolekcije proleće/leto Dž. V. Andersona na reviji za muškarce 17. juna 2013. godine u Londonu.

O modelu Nikon 1

Kada biste mogli da pogledate u budućnost, Nikon 1 je tip sistema fotoaparata koji biste pronašli. Zadivljujuće brzi i ultraprenosivi, naši hitri i inteligentni Nikon 1 fotoaparati sa zamenljivim objektivima snimaju važne trenutke baš u vreme kada se događaju.

Zahvaljujući mogućnosti da započnete snimanje pre nego što do kraja pritisnete dugme okidača i nastavite sa snimanjem nakon toga, jedinstveni Nikon 1 režimi fotografisanja, kao što su Motion Snapshot (Snimak sa pokretom) i Best Moment Capture (Snimanje najboljeg trenutka), proizvode slike koje niste mogli ni da zamislite. Pogledajte više na adresi http://www.nikon1.rs/sr_RS_N1.

O Dž. V. Andersonu

Dž. V. AndersHeadshot_credit Thomas Lohron (Džonatan Vilijam Anderson), rođen u Severnoj Irskoj 1984. godine, studirao je mušku modu na fakultetu za modni dizajn u Londonu i diplomirao 2005. Brend Dž. V. Anderson je osnovan 2008. godine paralelno sa objavljivanjem muške kolekcije. Početkom 2010. godine Dž. V. Anderson je lansirao sažetu kolekciju za žene po želji poklonika muškog asortimana. Ženska kolekcija je brzo ostvarila kritički i komercijalni uspeh i uvrštena je u raspored nedelje mode u Londonu od februara 2011. Od početnih koraka u muškoj modi, Anderson nastavlja da istražuje odnos između mladića i devojke, pri čemu u svakoj kolekciji zamagljuje granice između polova. Džonatan je osvojio priznanje za novi mladi talenat na dodeli Britanskih modnih nagrada 2012. godine. Lansirao je dve kolekcije u saradnji sa brendom Topshop koji ima prodavnicu u glavnoj ulici.

newsmaster