Ericsson postavlja novu 4G mrežu

Kompanija Ericsson i norveški operator Tele2 potpisali su ugovor kojim je predviđena izgradnja 4G mreže u Norveškoj koja će imati nacionalnu pokrivenost. Takođe, prema ugovoru, Ericsson će nadograditi i proširiti postojeće 2G i 3G mreže operatora u Norveškoj i obezbediti bežična pristupna rešenja. Sporazum je u skladu sa strategijom Tele2 koji želi da unapredi svoju tržišnu poziciju, postane lider i nastavi sa proširenjem svoje ponude.

Sporazum uključuje multi-standard opremu koju čine bazne stanice iz Ericsson RBS 6000 serije, LTE RAN softver, nadogradnju postojećeg 2G i 3G softvera za pristup mreži, kao i nadogradnju osnovnih mrežnih rešenja.

Robert Puskaric, predsednik kompanije Ericsson za region severne Evrope i centralne Azije, izjavio je: “U 2008. počelo je naše strateško partnerstvo sa Tele2 u Norveškoj i ovaj novi ugovor je važan korak u daljem razvoju. Ericsson će postati glavni partner za nadogradnju 2G i 3G infrastrukture u Norveškoj, kao i za izgradnju nove 4G mreže. Naš cilj je da pomognemo Tele2 da pruži još kvalitetnije mobilno iskustvo svojim pretplatnicima širom zemlje.”

Nedavno objavljena Ericsson Mobility Report studija predviđa da će za pet godina 60 odosto svetske populacije biti pokriveno LTE signalom. Ericsson je isporučio više od 150 LTE / EPC mreža širom sveta, od kojih se već više od 80 koristi u komercijalne svrhe.

 

Ericsson je svetski lider u domenu telekomunikacionih usluga i tehnologija. Mi stvaramo „Umreženo društvo“ sa efikasnim real-time rešenjima koja nam omogućavaju da učimo, radimo i živimo slobodnije u održivim zajednicama širom sveta.

Mi obezbeđujemo servise, softver i infrastrukturu u IKT sektoru za mobilne operatore i druge industrije. Danas se više od 40% svetskog protoka mobilnih podataka obavlja putem Ericssonovih mreža i mi pružamo podršku operatorima koje imaju više od dve i po milijarde pretplatnika.

Poslujemo u 180 zemalja i zapošljavamo više od 110.000 ljudi. Kompanija je osnovana 1876. godine sa sedištem u Stokholmu u Švedskoj i registrovana je na berzama NASDAQ OMX Stockholm i NASDAQ New York. Prihod u 2012. godini je bio 227,8 milijarde SEK (33.8 milijardi dolara).

www.ericsson.com
www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/technologyforgood
www.youtube.com/ericssonpress

newsmaster