Nabolje evropske ekipe u završnici prestižnog Novi Sad Masters turnira

vipmobile_rsNovi Sad, 18. jul 2013. godine – Nakon velike borbe u kvalifikacijama, danas je novosadskom Štrandu počeo glavni žreb na CEV Evropskom prvenstvu u odbojci na pesku – Novi Sad Masters 2013. Najbolja 24 tima boriće se za vredne poene na svetskoj rang listi i nagradni fond od 25.000 evra, koji obezbeđuje kompanija Vip mobile. Srbiju će u završnici šampionata predstavljati čak tri ekipe, i to Novosađani Siniša Antonić/Slobodan Galešev, Saša Surla/Đorđe Klašnić i tim iz Beograda Miljan Kiković/Marko Nikolić. Tokom jučerašnjih kvalifikacija takmičenje je nažalost završeno za novosadski duo Nenad Simeunović/Nenad Tatić.

 

Pobednici ovog prestižnog takmičenja, pored zlatnih medalja i pobedičnog pehara, dobiće i ček od 5.000 evra, drugoplasiranima će pripasti 3.750 evra, a bronzanom timu 2.625 evra. Na glavnom turniru, koji je počeo danas u 9 časova ujutro, igraće se 24 meča na dva terena, po sistemu dvostrukih eliminacija. Takmičenje se završava u subotu, 20. jula, kada se u 12 i 13 časova igraju polufinalni mečevi. Meč za treće mesto počinje u 15.30 časova. Veliko finale igra se u 17 časova, a nakon toga je ceremonija proglašenja pobednika i svečana dodela pehara i novčanih nagrada.

Sa najviše bodova u završnicu turnira ulazi austrijski tim Dopler/Horst (2980 bodova), dok će član prošlogodišnjeg pobedničkog para, Nemac Aleksander Valkenhorst, ove godine igrati u sa Larsom Flugenom (896 bodova) i pokušati da ponovi prošlogodišnji uspeh..

 

Sutra na novosadskoj obali Dunava, prvi put u istoriji odbojke na pesku, počinju i nadmetanja na CEV kontinentalni kup u kadetskoj konkurenciji – kvalifikacije za Olimpijske igre mladih. Najbolje kadetkinje i kadeti iz Srbije, Švajcarske, Španije, Italije i Malte boriće se 19. i 20. jula na Štrandu za odlazak na najznačajnije takmičenje za sportiste od 14 do 17 godina.

 

Najmlađi posetioci turnira ponovo se druže sa Vanjom Grbićem u okviru Vip Beach Masters škole odbojke, gde zajedno sa našim proslavljenim reprezentativcem i profesionalnim trenerima uče osnove ovog sporta. Škola je potpuno besplatna, a svi zainteresovani klinci uzrasta do 14 godina treba samo da dođu na peščane terene novosadskog Štranda i to u terminima: četvrtak i petak od 10 i 17 časova i subota od 14 časova.

 

Organizatori posetiocima obećavaju uzavrelu letnju atmosferu uz neverovatnu odbojku, atraktivan prateći program i brojna iznenađenja. Ulaz na tribine tokom svih mečeva je slobodan, dok će VIP loža ugostiti ličnosti iz javnog života, predstavnike sportske zajednice i medije. Za već tradicionalno odličnu zabavu pobrinuće se DJ Peca, igračice na pesku, kao i već uigrani voditeljski duo Galeb Nikačević i Vlada Pajić.

 

Više informacija na:

http://www.cev.lu/BeachVolley-Area/BeachVolley_2BOX.aspx?ID=635&mID=490&sID=&pID=0&chID=0  i http://www.beachmasters.rs/pocetna.1.html

 

 

O Vipu

 

U novembru 2006. Vip, član Telekom Austrija Grupe, obezbedio je licencu za GSM 900/1800 i UMTS mreže. Vip mobile nudi pun portfolio mobilnih usluga za pripejd, postpejd i biznis korisnike, a na domaće tržište prvi je uveo BlackBerry® iz Vodafona. Vip je najveća grinfild investicija u Srbiji do sada, sa uloženih 761 miliona evra. Na kraju marta 2013. godine, Vip je imao više od 1.9 miliona aktivnih korisnika i zapošljavao više od 900 stručnjaka i menadžera. Vip je ekskluzivni strateški partner Vodafona u Srbiji. Više informacija na www.vipmobile.rs.

newsmaster