Korporacija Toshiba kupuje deo kompanije OCZ

TOKIO – Korporacija Toshiba (TOKYO:6502) objavila je da je 2. decembra sklopila sporazum sa OCZ Technology Group, Inc. o kupovini divizije kompanije OCZ Technology za proizvodnju SSD drajvova. Transakcija će biti obavljena putem prodaje i aukcije u skladu sa članom 363. američkog Zakona o bankrotu i po dobijanju odobrenja suda za slučajeve bankrota koji nadgleda bankrot kompanije OCZ Technology u skladu sa članom 11. Ako Toshiba bude izabrana kao najuspešniji ponuđač, a nakon odobrenja suda i drugih regulatornih tela, kompanija očekuje da će se proces kupovine završiti u januaru 2014. godine.

,,Drago nam je što smo se odlučili na ovaj potez. Ako naša ponuda bude upešna, kombinacija naše vodeće NAND tehnologije sa stručnošću kompanije OCZ u SSD segmentu omogućiće nam da dodatno ojačamo ovaj sektor poslovanja kompanije Toshiba’’, izjavio je g. Seiči Mori (Seiichi Mori), potpredsednik firme za poluprovodnike i uređaje za skladištenje podataka i korporativni potpredsednik Toshibe. ,,Izuzetno cenimo poslovanje i tehnologiju kompanije OCZ u SSD segmentu i za invidivualne i za poslovne korisnike i sigurni smo da ćemo na ovaj način ojačati svoje kapacitete i obezbediti lidersku poziciju na SSD tržištu.’’

,,OCZ se raduje što će postati deo Toshibe, koja je globalni lider u oblasti rešenja za fleš memoriju i skladištenje podataka’’, objasnio je Ralf Šmit (Ralph Schmitt), generalni direktor kompanije OCZ Technology. ,,Toshiba donosi neophodan kapital i NAND fleš ponudu i stručnost, koji će zajedno sa našom najmodernijom SSD tehnologijom omogućiti da individualnim i poslovnim korisnicima ponudimo savršeno rešenje za skladištenje podataka. Ova kombinacija će dodatno ojačati poziciju kompanije na izuzetno konkurentnom SSD tržištu.’’

O kompaniji Toshiba

Toshiba je svetski lider, proizvođač i distributer raznovrsnih naprednih elektronskih i električnih proizvoda i sistema. Toshiba grupa nudi inovacije i maštovitost u oblastima kao što su digitalni proizvodi, uključujući LCD televizore, noutbuk računare, maloprodajna rešenja i multifunkcionalne uređaje, elektronski uređaji, uključujući poluprovodnike, proizvode za skladištenje i materijale, industrijski i sistemi društvene infrastrukture, uključujući elektro sisteme, pametna rešenja za zajednice, medicinske sisteme i eksalatore i liftove, i i kućni aparati.

Kompanija Toshiba je osnovana 1875, a danas posluje preko globalne mreže od preko 590 kompanija, sa 206.000 zaposlenih širom sveta i godišnjom prodajom koja premašuje 61 milijardu dolara. Posetite Toshibin vebsajt na adresi http://www.toshiba.rs/.

newsmaster