Kompanija Kaspersky Lab na Svetskom kongresu mobilne telefonije 2014

18. februar 2014

Kompanija Kaspersky Labće izložiti niz novih i unapređenih rešenja na MWC – Svetskom kongresu mobilne telefonije 2014, najvećoj izložbi mobilne industrije na svetu, koja će se održati od 24. do 27. februara u Barseloni, u Španiji.

Kaspersky LabKompanija Kaspersky Lab će predstaviti svoju novu platformu koja je napravljena da pomogne finansijskim oranizacijama i kompanijama za elektronsku trgovinu da zaštite svoje korisnike od onlajn prevara nezavisno od uređaja koji koriste za vršenje finansijskih transakcija. Štaviše, kompanija će objaviti svoju novu aplikaciju za Windows Phone i unapređenu verziju korporativnog rešenja za upravljanje mobilnim uređajima-Kaspersky Security for Mobile.

Brz rast broja napada ali i njihovo stalno usavršavanje predstavlja gorući problem za elektronsku trgovinu, kao i za individualne korisnike. Istraživanje iz 2013. godine koje je sprovela kompanija Kaspersky Lab u saradnji sa B2B International je pokazalo da 98% korisnika redovno koristi onlajn finansijske usluge ili da vrši onlajn kupovine. 38% njih ove usluge koristi putem svojih mobilnih uređaja. Rezultati istraživanja su takođe pokazali da se 62% korisnika suočilo sa finansijskim sajber napadima tokom perioda od 12 meseci.

25. februara 2014, u 13:30, u sali CC1-1.3 u okviru Svetskog kongresa mobilne telefonije 2014, kompanija Kaspersky Lab će održati panel diskusiju pod nazivom “Da li su digitalni novčanici bezbedni od prevare? Uloga IT bezbednosti u mobilnoj elektronskoj trgovini”, u kojoj će učestvovati vodeći bezbednosni stručnjaci iz kompanije, kao i predstavnici bankarskog sektora koji će govoriti o problemu onlajn finansijskih prevara. David Jacoby, glavni istraživač za bezbednost u kompaniji Kaspersky Lab će dati prikaz trenutnih onlajn bankarskih napada i otkriće detalje onlajn šema za prevare koje se usredsređuju na upravljanje mobilnim finansijama. Derek White, direktor dizajna iz kompanije Barclays će govoriti o izazovima sa kojima se banka suočava kada podstiče svoje klijente da koriste onlajn i mobilno bankarstvo. Vladimir Zapolyansky, šef sektora za prozvodnju i tehnološku inteligenciju iz kompanije Kaspersky Lab će predstaviti novo rešenje kompanije koje će pomoći finansijskim organizacijama i kompanijama za elektronsku trgovinu da izbegnu bilo kakve probleme sa svojim digitalnim novčanicima a koji su uzrokovani onlajn finansijskim prevarama.

Posetioci se pozivaju da posete štand kompanije Kaspersky Lab (sala 8.1 štand 8.1F55) ukoliko žele da saznaju više o novim proizvodima i tehnologijama kompanije.

O kompaniji Kaspersky Lab

Kompanija Kaspersky Lab je najveća privatna kompanija za proizvodnju zaštitnih programa za endpoint uređaje na svetu. Kompanija se nalazi među četiri najveća prodavca bezbednosnih programa za korisnike endpoint uređaja. Kroz njenu bogatu istoriju dužu od 16 godina kompanija Kaspersky Lab je ostala inovator u oblasti IT bezbednosti i obezbeđuje efikasna bezbednosna rešenja za velike kompanije, mala i srednja preduzeća i individualne potrošače. Kompanija Kaspersky Lab sa sedištem u Engleskoj, trenutno posluje u skoro 200 zemalja i oblasti širom sveta, obezbeđujući zaštitu za više od 300 miliona korisnika u svetu. Više informacija na www.kaspersky.com 

* Kompanija se nalazi na četvrtom mestu po rangiranju IDC rating Worldwide Endpoint Security Revenue by Vendor, 2012. Ova procena je objavljena u izveštaju IDC report “Worldwide Endpoint Security 2013–2017 Forecast and 2012 Vendor Shares (IDC #242618, August 2013). Izveštaj je uključio proizvođače softvera prema zaradama koje su ostvarili od prodaje bezbednosnih programa za endpoint uređaje u 2012. godini.

newsmaster