Lenovo – YOGA 10 HD+

 

BARSELONA – 24. februar 2014: Kompanija Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY), lider u PC+ eri, na ovogodišnjem Svetskom Tablet Yoga Pro_01mobilnom kongresu najavila je novi tablet YOGA 10 HD+ , multimod Android uređaj koji originalni model YOGA tablet podiže na novi nivo uz premium mobilno iskustvo. Tablet YOGA 10 HD+ usavršava jedinstveni dizajn tableta Hold, Tilt i Stand načinima postavljanja, istovremeno ga obogaćujući vrhunskim tehnologijama kao što je Full HD ekran, Qualcomm® Snapdragon™ procesor i oštra kamera visoke rezolucije, dok ga i dalje odlikuje neverovatnih 18 sati trajanja baterije[1].

Tablet sa multimod opcijama

Dok je tablet YOGA 10 uneo promene u more tableta jednoličnog dizajna, tablet YOGA 10 HD+ novim vodećim funkcijama unapređuje ovaj model u multimod tablet. Kao prvo, korisnici će primetiti da zbog 20/20 Vision displeja dijagonale 10,1 inča grafika besprekorno nastaje na ekranu uokvirenom srebrnim ramom. Uz Full HD 1920×1200 rezoluciju, filmovi i fotografije izgledaju kristalno jasno i deluju realnije. Zahvaljujući smart displeju, tablet automatski prilagođava svetlosti slike i tekst na ekranu, čineći da više odgovara očima korisnika u svakom svom režimu rada.

S obzirom na to da je napravljen tako da se multimedijalnim podacima može pristupati u pokretu, aplikacije i fajlovi se brzo učitavaju zahvaljujući njegovom novom Qualcomm Snapdragon 400 procesoru sa četiri jezgra i velikoj memoriji. Tablet poseduje Android 4.3, kvalitetan Dolby®  zvuk, multitouch ekran, mikro ulaz za USB koji podržava tehnologiju u pokretu, kao i opcionu tastaturu. Kako bi se uspomene čuvale na još jasnijim fotografijama, tablet YOGA 10 HD+  je opremljen novom zadnjom kamerom visoke definicije od 8 MP , idealnom za fotografisanje prijatelja, porodice i dragocenih trenutaka u životu.

Tri režima rada u jednom tabletu

Opremljen još moćnijim funkcijama, tablet YOGA 10 HD+ zadržava osnovni dizajn i tehnologiju koje korisnici vole kod originalnog tableta Yoga 10, počevši od njegovih neverovatnih 18 sati trajanja baterije. Tri režima rada (Hold, Tilt i Stand) nastavljaju da omogućavaju korisnicima da na bolji način koriste tablet u gotovo bilo kojoj situaciji. Jedinstvena cilindrična baterija ovog tableta omogućava im da ga drže dok čitaju ili pretražuju internet, a mogu da ga prebace i u Tilt režim rada za bolji ugao gledanja na stolu ili tabletu. Mogu takođe da koriste i novi, unapređeni kickstand koji se nastavlja na cilindar baterije kako bi ga podesili na Stand mod. Postavljanje u Stand položaj pruža sigurniji način gledanja filmova i fotografija bez podupiranja tableta na neki drugi način i sada može da stoji uspravno između 30 i 80 stepeni.

Više mogućnosti uz DOit aplikacije

Tri Lenovo DOit aplikacije čine slanje, sinhronizovanje i zaštitu podataka na tabletu Yoga 10 HD+ jednostavnim. SHAREit, aplikacija korisnicima omogućava da odmah podele slike, video zapise, muziku, dokumenta, kontakte, pa čak i aplikacije na čak i do 5 uređaja bez internet konekcije. Informacije ili čak i sama aplikacija se šalju bežično između uređaja 40 puta brže nego preko Bluetooth®-a. SECUREit aplikacija optimizuje i štiti mobilne podatke korisnika svojim alatkama za zaštitu podataka. Dovoljan je samo jedan dodir da se uređaj zaštiti od virusa, spam poruka i zlonamernih programa, a u slučaju gubitka ili krađe, zaštita zaključava tablet. SECUREit aplikacija služi kao čuvar privatnosti za zaštitu od nedozvoljenog pristupa korisnikovim privatnim informacijama, a takođe doprinosi da tablet radi brže zatvarajući suvišne aplikacije u pozadini.

SYNCit aplikacija funkcioniše kao lična back up pomoć, pružajući back up liste kontakata, tekstualnih poruka i evidencije poziva u oblaku. Korisnici mogu da ponovo učitaju sadržaj na svom tabletu ili drugom Android uređaju. SNAPit kamera pruža korisnicima neviđenu fleksibilnost za snimanje u određenim režimima (kao što su panorama ili burst režim) za širokougaone snimke, loše svetlosne uslove i i dr. Takođe nudi specijalne filtere i efekte.Korisnici onda mogu da izmene fotografije direktno u aplikiciji: mogu da uklone neželjene objekte ili čak da naprave zabavne animirane GIF fajlove.

Citat

„Ljudi su nam rekli da vole YOGA tablet zbog njegovog pametnog dizajna koji poboljšava sve načine korišćenja tableta“, izjavio je Jeff Meredith, potpredsednik sektora za marketing u Mobile business grupi kompanije Lenovo. „Sada smo kreirali novi tablet YOGA 10 HD+ kako bismo korisnicima pružili vrhunsko tablet iskustvo sa više režima rada, opremajući ga premium tehnolologijom, od predivnog ekrana, preko brzog procesora, do softvera okrenutog korisniku.“

„Drago nam je što nastavljamo saradnju sa kompanijom Lenovo kako bismo pružili vrhunsko mobilno iskustvo uz superiorni vek trajanja baterije“,izjavio je Luis Pineda, viši potpredsednik sektora za poslovni razvoj i mobilno računarstvo u kompaniji Qualcomm Technologies, Inc. „U kombinaciji sa jedinstvenim dizajnom tableta Yoga 10 HD+, Qualcomm Snapdragon 400 procesor omogućava zadivljujuće multimediijalno iskustvo sa HD video zapisima i plejbekom, HD multichannel zvukom i besprekornom mogućnošću povezivanja.“

Dostupnost[2]

Tablet YOGA 10 HD+ će moći da se kupi od početka aprila u većim maloprodjnim objektima i preko veb stranice www.lenovo.com. Početna cena modela biće 349 dolara.

Za najnovije vesti o kompaniji Lenovo prijavite se na Lenovo RSS feeds ili pratite Lenovo na društvenim mrežama Twitter i Facebook. Materijali za medije dostupni su na veb stranici http://news.lenovo.com/MWC2014.

O kompaniji Lenovo

Lenovo (HKSE:992)(ADR: LNVGY) je tehnološka kompanija vredna 34 milijarde američkih dolara, najveći proizvođač PC računara na svetu i vodeći PC Plus lider, koja opslužuje klijente u 160 zemalja. Posvećena kreiranju najinovativnijih personalnih računara i uređaja za pristup mobilnom Internetu, kompanija zasniva model poslovanja na inovacijama, izvrsnoj operativnosti, zadovoljstvu kupaca, kao i fokusiranju na investiranje na nova tržišta. Nastala akvizicijom bivše IBM-ove PC divizije od strane kompanije Lenovo Group, kompanija razvija, proizvodi i nudi pouzdane, sigurne, visokokvalitetne i funkcionalne tehnologije, proizvode i usluge. Lenovo linija proizvoda uključuje legendarnu seriju Think i seriju računarskih proizvoda Idea, kao i servere, radne stanice i uređaje za pristup mobilnom internetu uključujući tablete i smart telefone. Lenovo, kompanija listirana na Fortune 500 listi kompanija, ima velike istraživačke centre u Jamatu (Japan), Pekingu, Šangaju, Shenzhenu (Kina) i Raleighu (SAD). Više informacija potražite na www.lenovo.com



[1] Vek trajanja baterije predstavlja procenjeni maksimum. U zavisnosti od mnogih faktora, vek trajanja baterije može varirati.. Više detalja o testiranju pogledajte na stranici http://www.lenovo.com/battery-info

 

[2] Cene ne uključuju porez i troškove slanja i podložne su promenama bez prethodne najave. Cene kod preprodavaca mogu varirati. U cenu nisu uračunate sve reklamirane funkcije. Sve ponude zavise od dostupnosti. Kompanija Lenovo zadržava pravo da izmeni ponudu proizvoda i specifikacija u bilo kom trenutku bez prethodne najave.

 

newsmaster