ODRŽAN DESETI, JUBILARNI SAP FORUM U BEOGRADU

Beograd, 08.oktobar 2014. – Kompanija SAP organizovala je u Beogradu desetu, jubilarnu godišnju konferenciju “SAP Forum Beograd”, pod nazivom “Inovacija kroz jednostavnost“. Svetska ekonomija i razvoj tehnologija konstanto stvaraju nove mogućnosti za inovacije. Kako bi odgovorile na zahteve današnjeg tržišta kompanijama je potreban poslovni partner i konsultant, a ne samo softver i upravo je to ono što SAP obezbeđuje svojim korisnicima.

Činjenica je da prevaziđeni kompleksni biznis modeli stvarani decenijama i zastarela tehnologija usporavaju inovativnost kompanija. Zbog toga je na ovogodišnjem Forumu kompanija SAP prikazala svojim korisnicima i javnosti na koji način inovacije u softveru mogu u potpunosti da transformišu i unaprede poslovanje, čineći ga jednostavnijim i efikasnijim.

„Deseti jubilarni SAP Forum u Beogradu je izuzetna prilika da se sastanemo sa našim prijateljima, korisnicima, partnerima i medijima i da kao svaki put do sada prenesemo jedni drugima iskustva iz proteklog perioda, i novine i viziju koje želimo da podelimo. Moto ovog foruma je „Inovacija kroz jednostavnost“, jer smo želeli javnosti da pokažemo suštinu SAP strategije, a to je da samo inovativnim i jednostavnim softverskim rešenjima možemo rešavati izazove pred nama. Posebno nam je drago što smo imali prilike da čujemo iskustva naših korisnika, kao i da vidimo sjajne demonstracije naših softverskih rešenja.”, istakao je Vojislav Genić, generalni direktor SAP-a za Jugoistočnu Evropu (SEE).

Istraživanja pokazuju da više od 60 odsto direktora kompanija, u narednih pet godina, očekuju porast prihoda za 15 do 50 odsto koji će im omogućiti upravo tehnološke inovacije u poslovanju. “SAP Forum Beograd” konferencija je u potpunosti bila posvećena inovacijama i najnovijim globalnim trendovima u svetu poslovnih rešenja, a koja su u skladu sa intenzivnim promenama koje se dešavaju u svetu.

Simon Kaluža, generalni direktor SAP-a za Centralnu i Istočnu Evropu je rekao (CEE) „Globalni padaci pokazuju,  da je više od 40% lidera vodećih kompanija zabrinuto da njihovo poslovanje nije u koraku sa vremenom i tehnologijom, i da će zbog toga izgubiti konkurentsku prednost na tržištu. U SAP-u nam je drago što možemo reći, da SAP korisnici nemaju razloga za brigu, jer SAP nudi kako tehnološka rešenja tako i odličan industrijski pregled kojim pomažemo svojim korisnicima da rade efikasnije i bolje. Uz pomoć SAP tehnologije korisnici mogu otkrivati nove mogućnosti za osvajanje tržišta što omogućava bolje usluge građanima. Zbog toga mi je drago da imamo više od 500 učesnika na ovogodišnjem SAP Forumu u Beogradu. Verujem, da zajedno sa našim korisnicima, partnerima i zaposlenima možemo postavljati nove granice uspeha.”

O značaju partnerstva u savremenom kompleksnom poslovanju govorio je generalni direktor kompanije Atos, Dragan Stakić i on je tom prilikom dodao „Dugogodišnje iskustvo u primeni SAP poslovnih rešenja, globalno svrstava Atos među najveće svetske partnere kompanije SAP, dok smo u Srbiji najveći SAP-ov partner sa 50 konsultanata koji rade na različitim SAP projektima. Pored veličine i iskustva tima,  ono što nas posebno ističe je kvalitet naših implementacija, što je prepoznato i kroz činjenicu da dve godine uzastopno projekti na kojima je učestovao Atos Srbija osvajaju nagrade na SAP Quality Award takmičenju na nivou Centralne i Istočne Evrope. Uvođenjem SAP rešenja, korisnicima pružamo snažnu podršku u unapređenju efikasnosti, a posebno smo ponosni na to da se veliki broj naših projekata u Srbiji i regionu odnosi na inovativna SAP rešenja kao što su Mobility, Analytics, CRM i Sourcing koja omogućavaju korisnicima da transformišu svoje poslovanje i povećaju konkurentnost na tržištu.”

Pored novih SAP rešenja koja su predstavljena na ovogodišnjem SAP forumu, veoma interesantan segment foruma je bilo predstavljanje studija slučaja SAP korisnika – Elektroprivreda Srbije, Naftna industrija Srbije i Valjaonica bakra Sevojno.

SAP Forum su podržale kompanije Atos, kao zlatni partner i partneri – Coming, ITBO, M&I Systems, SBS i S&T.

O SAP-u
Kao tržišni lider na polju poslovnog softvera, SAP (NYSE: SAP) pomaže kompanijama svih veličina i oblasti poslovanja da rade na bolji način. Od administracije i upravnog odbora, preko skladišta i prodavnice, do stonih i mobilnih uređaja – SAP omogućava ljudima i organizacijama da efikasnije rade zajedno i da poslovni uvid koriste efektivnije kako bi ostali ispred konkurencije. SAP aplikacije i usluge omogućavaju da više od 261.000 korisnika (uključujući korisnike dobijene akvizicijom kompanije Sybase) radi profitabilno, stalno se prilagođava i raste održivo. Za više informacija posetite www.sap.com.