Novi direktor na čelu BASF Srbija d.o.o.

Beograd, Srbija – 01. april 2009. godine – Kompanija BASF Srbija d.o.o., predstavništvo BASF Grupe za Srbiju, od danas ima novog direktora. Harald Kube, doskorašnji direktor prodaje pesticida za Ukrajinu, Moldaviju i Kavkasku regiju nasledio je direktora Vernera Lenglea koji je, nakon deset godina uspešnog rukovođenja BASF-om u Srbiji, penzionisan. Kao i njegov prethodnik, i Harald Kube će pored funkcije direktora firme BASF Srbija d.o.o. obavljati dužnost direktora prodaje pesticida za područje bivše Jugoslavije.

Harald Kube rođen je 1963. godine u glavnom gradu Perua, Limi i po zanimanju je diplomirani agronom. Profesionalnu karijeru započinje 1989. godine u Koloradu (SAD) kao serftifikovani savetnik u poljoprivredi firme Agro Engineering Inc.. Nakon službe u firmi Standard Fruit Co. S.A. i predstavništvu američke kompanije Dipon (DuPont) u Kostariki, Kube 1992. godine prelazi u hemijsku kompaniju Bajer (Bayer), u kojoj ostaje do 2003. godine na različitim rukovodećim pozicijama. Od 2003. godine Kube je direktor prodaje pesticida za Ukrajinu, Moldaviju i Kavkasku regiju u ukrajinskom predstavništvu BASF Grupe, najvećeg hemijskog koncerna na svetu. Po završetku produženog mandata u Ukrajini, Kube u Srbiju dolazi da nasledi dosašnjeg direktora Vernera Lenglea, koji u penziju odlazi posle 45 uspešnih godina rada, od kojih je 36 proveo u BASF-u.

„Radujem se dolasku u Beograd i Srbiju. Drago mi je što sam u ovoj zemlji postavljen na čelo BASF-ovog predstavništva, koje poslednjih godina beleži kontinuiran rast prodaje i odlične poslovne rezultate. Siguran sam da ću svojim internacionalnim iskustvom i znanjem u oblasti pesticida doprineti daljem razvoju i napretku, kao i učvršćivanju pozicija BASF-a na lokalnom tržištu”, izjavio je Kube.

O kompaniji BASF

BASF je vodeća hemijska kompanija na svetu – The Chemical Company. Proizvodni program obuhvata naftu i gas, hemikalije, plastične mase, proizvode za oplemenjivanje, sredstva za zaštitu bilja i fine hemikalije. Kao pouzdan partner, BASF pomaže svojim kupcima iz gotovo svih branši da budu još uspešniji. Svojim visokokvalitetnim proizvodima i inteligentnim rešenjima, kompanija BASF doprinosi rešavanju globalnih izazova kao što su zaštita klime, energetska efikasnost, ishrana i mobilnost. Godine 2008. BASF je sa 97.000 zaposlenih širom sveta ostvario promet od 62 milijarde €. Ostale informacije možete pronaći na www.basf.de.

BASF u Srbiji

Preko svog predstavništva u Beogradu, kompanija BASF je u Srbiji prisutna više od 20 godina. Osnivač firme BASF Srbija d.o.o. je BASF SE iz Nemačke sa 100% osnivačkog udela. Sa 25 zaposlenih, BASF Srbija d.o.o. ima za cilj da na lokalnom tržištu realizuje osnovnu ideju koncerna BASF – da putem neprekidnih inovacija i proizvoda visokog kvaliteta, koji kupcima pomažu da budu uspešni u svojim branšama i rade na poboljšanju životnog kvaliteta, bude vodeća hemijska kompanija na svetu. Proizvodni program obuhvata oblasti hemikalije, plastične mase, proizvode za oplemenjivanje, sredstva za zaštitu bilja i fine hemikalije, a plasira se na tržišta Srbije, Makedonije i Republike Srpske. Predstavništvo se nalazi u Omladinskih brigada 90b, 11070 Novi Beograd, kontakt-telefon 011/30-93-400, www.basf.rs.