Najnoviji LG proizvodi za kućnu zabavu u Las Vegasu

Najveći OLED TV ekran, UD televizor dijagonale 84 inča, tehnologija zumiranja zvuka, samo su neke od inovacija kompanije LG Electronics

Beograd, 10. januar 2012. – Na Sajmu potrošačke elektronike (Consumer Electronics Show – CES) u Las Vegasu, kompanija LG Electronics (LG) premijerno će predstaviti novu liniju uređaja za kućnu zabavu. Pored najvećeg 3D OLED televizora na svetu i 3D UD (Ultra Definition) televizora dijagonale od čak 84 inča, LG će po prvi put prikazati nove modele kućnih bioskopa sa tehnologijom zumiranja 3D zvuka (3D Zooming Sound), jedinstveni Smart ekosistem sa više od 1200 aplikacija, kao i veliki broj drugih uređaja.

Prateći zahteve svojih korisnika za što uverljivijim 3D iskustvom, LG će predstaviti velike 3D ekrane, dijagonala od 55 do 84 inča. Pored toga, novi dizajn CINEMA 3D televizora podrazumeva okvire od samo jednog milimetra, što dodatno povećava kvalitet 3D prikaza, stvarajući okruženje kao u bioskopu.

LG će predstaviti najnoviji model televizora na bazi organskih svetlećih dioda (OLED) dijagonale 55 inča, što ga čini najvećim te vrste na svetu. Pored ovog modela OLED televizora, LG će predstaviti i 3D televizor zasnovan na Ultra Definition tehnologiji koji poseduje ekran od impresivnih 84 inča. LG 3D UD televizor poseduje vrhunski kvalitet slike zahvaljujući ekranu rezolucije 3840×2160 piksela, koja je četiri puta veća od rezolucije svih postojećih Full HD televizora.

Na ovogodišnjem CES-u biće predstavljeni i novi modeli LG kućnih bioskopa, koji poseduju tehnologiju zumiranja 3D zvuka. Tehnologija zumiranja 3D zvuka (3D Zooming Sound) koristi algoritam koji proizvodi različite dubine zvuka pri pojavljivanju objekata na ekranu 3D televizora. Na taj način, korisnici mogu da putem zvuka osete svaki pokret na 3D ekranu, čime se stvara najuverljivije 3D iskustvo koje se može doživeti van bioskopskih sala.

Svi posetioci će imati priliku i da se upoznaju sa novim LG Smart TV ekosistemom, koji sada sadrži preko 1200 aplikacija. Ovaj sistem čini dostupnim veliki broj različitih sadržaja, uključujući i 3D zonu, gde se mogu pronaći najnovija 3D filmska ostvarenja. LG Electronics namerava da u toku 2012. godine ovaj servis ugradi u više od 60 odsto svih flat panel televizora, kao i da kroz uvođenje novih sadržaja nastavi sa proširenjem svoje Smart TV platforme.

# # #

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 93 hiljade ljudi, koji rade u preko 120 operativnih centara širom sveta. LG obuhvata četiri poslovne jedinice – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, i Air Conditioning & Solutions, sa kojima je u 2010. godini ostvario ukupnu prodaju od od 55.8 triliona korejskih won-a (48.2 milijarde američkih dolara). LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša, i frižidera. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1™, čime stiče ekskluzivnu poziciju i marketing prava kao zvanični dobavljač potrošačke elektronike, mobilnih telefona i sistema za obradu podataka za ovu globalnu sportsku manifestaciju. Za više informacija, posetite www.lge.rs.

Više o LG Electronics Home Entertainment Company

LG Electronics Home Entertainment Company je vrhunski globalni proizvođač na tržištu flat panel ekrana, audio plejera i video proizvoda za kuću i profesionalnu upotrebu. Tipovi LG proizvoda su LCD i plazma televizori, sistemi kućnih bioskopa, Blu-ray disk plejeri, audio komponente i video plejeri, kao i paneli plazma ekrana, kao i drugi proizvodi. Fokusirana na proizvodnju uređaja bogatih funkcijama, kompanija LG takođe posvećuje veliku pažnju estetski modernom dizajnu i pomeranju granica tehnologije u cilju boljeg iskustva svojih kupaca pri upotrebi svakog LG proizvoda.

newsmaster