BizIT – „Da li će Google i u budućnosti raditi za vas“?.

Bizit

Danas je, na petoj po redu regionalna konferencija BIZIT „Industrija 4.0“, Miroslav Varga, stručnjak za online marketing, statističke analize i data mining, izlagao na temu: „Da li će Google i u budućnosti raditi za vas“. Gost iz Hrvatske radi u firmi Escape, jednoj od manje od 100 firmi koje imaju Google sertifikat Premier Google Partnera. Google menja svoj algoritam preko 2.400 puta godišnje, što u praksi znači 11 puta svakog radnog dana, a svakog dana se „gugla“ od 3 do 5 milijardi puta.

„Sve ovo o čemu sam govorio, i još mnogo toga, radi Googe Machine Learning algoritam. Zamislite samo uticaj ovog Google algoritma mašinskog učenja na kompletan online svet. Svi guglamo tražeći informacije, svi tražimo slike preko Google-a, svi tražimo savet od njega šta kupiti ili gde pojesti lepu večeru“, naglasio je Varga.

U svom predavanju profesor Miodrag Zec se osvrnuo na najveće probleme, ali i mitove sa kojima se susrećemo na relaciji potreba i želja, odnosno podsticaja na razvoj i državne politike. Analizirao je razne probleme sa kojima se susreće Srbija kao društvo, ali i izazove digitalizacije.

„Uređeno društvo je osnov svega. Ukoliko nemate uređeno društvo, osuđeni ste na siromaštvo. Država je proizvod ljudskog društva, koji su neki narodi proizveli, ali drugi nisu. To je najkomplikovaniji, najzahtevniji, najsofisticiraniji proizvod, što ljudi ne shvataju“, rekao je ovom prilikom profesor Zec.

Izvor: PCPress

newsmaster