BizIT – Poslovna rešenja i svakodnevna implementacija

Bizit

Drugog dana pete po redu regionalne biznis i IT konferencije BIZIT „Industrija 4.0“, održan je panel posvećen poslovnim rešenjima i svakodnevnoj implementaciji u našoj zemlji. Da li nam treba poslovno rešenje, da li ga držati u cloud-u ili na sopstvenom hardveru, kako proceniti šta nam je potrebno i koliko to platiti bila su pitanja na koja se u panelu tražio odgovor.

Na pitanje da li informacioni sistem može da se iznajmi, da li je moguće ostati bez IT odeljenja u nekoj maloj kompaniji i koliko je taj sistem potrebno prilagođavati kako bi se sinhronizovao sa poslovnim procesima, odgovor je pozitivan. Kompanija može u potpunosti da iznajmi informacioni sistem. Ostatak sistema utiče na poslovne procese, pa od toga zavisi da li su i kolika prilagođavanja potrebna. „Svi ćemo da završimo na cloud-u, tu nema dileme“, smatra Miloš Bošnjak, direktor IIB-a.

Zajednički zaključak panelista je da svakako treba da se razmišlja o cloud-u ili hibridnom sistemu. Čak i ukoliko postoje samo dva računara u kompaniji, postoji veliki potencijal za komplikacije u svakodnevnom poslovanju, i zbog toga je, da bi se izbegle sve negativne strane situacije kada se raspolaže desetinama ili stotinama računara, cloud idealno rešenje.

U panelu su učestvovali Miloš Bošnjak, direktor IIB-a, Petar Miljković, direktor kompanije GoPro, Marko Gerdijan, vlasnik kompanije Original, kao i Ana Brkić, direktor razvoja u kompaniji AB Soft, a moderator je bio Vojislav Gašič, zamenik glavnog urednika PC Press-a.

Izvor: PCPress

newsmaster