Intel – Pineview

Intel je danas objavio prve detalje o narednoj generaciji Intel Atom procesora (pod kodnim imenom Pineview) i platformi (pod kodnim imenom Pine Trail), cija ce isporuka poceti krajem ove godine. Intel je takodje objavio da je beta verzija projekta 2.0 Moblin OS namenjenog netbukovima, nettopovima, mobilnim internet uredjajima i koja ce imati primenu u sistemima zabavnog sadrzaja namenjenih vozilima sada dostupna za preuzimanje na sledecoj adresi www.moblin.org. Moblin projekat poseduje bogat korisnicki interfejs, brzi odaziv sistema i kratko vreme butovanja. Intel je predstavio i novosti vezane za Atom, netbukove i nettopove.
Rast prodaje netbukova je veliki, a vecina sistema koji se danas isporucuju poseduju Atom procesor. Netbukovi su prihvaceni kao nova kategorija i njihova prodaja takodje belezi rast, dok se za nettopove ocekuje da zabeleze jos veci rast prodaje ove godine. Do sada, Intel je predstavio gotovo 300 razlicitih dizajna netbukova i nettopova.

Oba modela, i Pine Trail M (netbuk) i Pine Trail D (nettop) su predstavljeni na danasnjem brifingu. Pine Trail ce imati unapredjene performanse, nizu stopu zagrevanja, smanjenje prosecne kolicine energije za duzi radni vek baterije i uvecanu frekvenciju grafickog jezgra (samo za netbuk verzije). Takodje, Pine Trail ce biti 2-cipovno resenje, sa grafikim i memorijskim kontolorom na procesoru sto ce za rezultat imati smanjenu ukupnu potrosnju i nize troskove.

|Search: Find More About Intel – Pineview|