Kongres JISA DICG u junu u Herceg Novom

JISA (Jedinstveni informatički savez Srbije) i DICG (Društvo informatičara Crne Gore), i ove godine biće domaćini stručnjacima iz oblasti informaciono komunikacionih tehnologija iz zemlje i regiona. Od 7. do 13. juna održaće se u Herceg Novom 14. kongres JISA DICG, a svim učesnicima kongresa omogućeno je da prisustvuju i skupu South East European Forum ICT (SEFICT), koji će se održati 10. juna u Dubrovniku.

Kongres JISA DICG je jedan od vodećih informatičkih skupova u našem regionu i svake godine okuplja sve više domaćih i regionalnih ponuđača i korisnika informacionih tehnologija. I ove godine na kongresu će se predstaviti kompanije iz Slovenije,Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore i Makedonije.

Jedna od glavnih tema 14. kongresa JISA DICG biće informatičko obrazovanje, budući da se stalno produbljuje razlika između upotrebe naprednih tehnologija i nedovoljne računarske pismenosti, čime se umanjuju efekti investicija u informatičku opremu.

Prezentacije i izlaganja na kongresu imaće poznati evropski analitičari Jorn Figalt (ITM EUROPE, Danska) i Nikolas Filiponet (OECD, Francuska), kao i veliki broj gostiju iz Evrope i Azije, a gosti iz Bugarske i Palestine predstaviće svoje informatičke asocijacije.

Više detalja o kongresu JISA DICG možete videti ovde http://www.jisa.rs/

|Search: Find More About Kongres JISA DICG u junu u Herceg Novom|