Fleksibilno upravljanje virtuelnim resursima

Kompanija Eunet je održala prezentaciju svoje nove usluge za fino podešavanje resursa koji su potrebni aplikacijama korisnika smeštenim na njenim serverima.

Usluga je zasnovana na softverskim rešenjima AppLogic kompanije 3Tera i omogućava da se korišćenjem mreže servera (grid) stvori jaka hardverska platforma za fleksibilno upravljanje virtuelnim resursima. Ovaj koncept omogućava da se pojedinačnom korisniku dodeli onolika količina memorije, procesorskog vremena i prostora na disku koliko je potrebno da se zadovolje njegove trenutne potrebe, ni manje ni više od toga. Na taj način se korisniku finom granulacijom garantuje nivo resursa koje plaća.

Ovaj jedinstvenim servis na evropskom tržištu imali su prilike da upoznaju brojni inženjeri i IT poslenici koji se bave izradom i razvojem veb aplikacija. Prezentacija je organizovana i da bi se tehnička lica u kompanijama informisala o prednostima i isplativosti ove nove tehnologije koju su primenili Eunetovi stručnjaci.

Predstavljena su dva tipa rešenja: virtuelni umreženi serveri i virtuelni centri za obradu podataka. Moć, fleksibilnost i efikasnost nove platforme predstavili su Eunetovi inženjeri Andrea Prunić i Željko Tomić.

„Naša nova usluga predstavlja sledeću generaciju usluge nastale kao rezultat revolucije poznate po metafori računarskog oblaka (cloud computing), koju predvode kompanije kao sto su 3Tera, Google, IBM, Amazon i Microsoft. Naše rešenje se pokazalo i kao vrlo pogodno za testiranje i razvoj složenijih softverskih rešenja i veb aplikacija koje očekuju veliku posećenost“, izjavio je Prunić.

|Search: Find More About Fleksibilno upravljanje virtuelnim resursima|