Redizajnirana stranica Nikole Sarkozija na Facebooku

Francuski predsednik Nikola Sarkozi, željan da se pokaže i dokaže kao čovek (iz) naroda, obnovio je svoju stranu na lokaciji Fracebook video snimcima na kojima flertuje i razgovara o svetskoj politici sa suprugom Karlom.

Sarkozijeva ljubav prema naočarima za sunce i velikim ručnim časovnicima doprinela je da na početku svog predsedničkog mandata dobije nadimak „Predsednik Bling-Bling“, a brak sa nekadašnjom manekenkom i pevačicom i dalje puni rubrike s tračevima iz visokog društva.

Međutim, njegova nova strana na Facebooku trebalo bi posetiocima da „pruži“ kućnu atmosferu. Na njoj je sada video snimak Karle Bruni-Sarkozi koja ćaska s grupom žena u poseti predsedničkoj palati i objašnjava im s puno oduševljenja koliko je njen suprug zauzet državničkim obavezama. U sledećem trenutku u prostoriju ulazi Sarkozi i ljubi suprugu, koja ga nakon toga sve vreme upadljivo milujei po rukama. „Posetiće me irački premijer“, kaže Sarkozi svojoj supruzi koja odgovara: „Sjajno!“ Na rastanku Karla mu poručuje: „Čuvaj se, dragi!“

Na drugom snimku se vide Sarkozi i prva dama Francuske kako maze svoje pse i „razgovaraju“ sa njima, što je verovatno inspirisano medijskom pomamom za psom Bo američkog predsednika Baraka Obame.

Osveživanje strane na Facebooku francuskog predsednika, koji ima više od 96.000 „prijatelja“, treba da pokaže „čoveka a ne šefa države“, izjava je iz njegovog kabineta. Na prethodnoj fotografiji svog profila na Facebooku, Sarkozi je bio u tamnom odelu i sa kravatom, što više odgovara tradicionalnoj etikeciji francuskih predsednika. Na stranici se i dalje objavljuju zvanična saopštenja, fotografije i vesti, uz novu sliku profila – nasmejani Sarkozi u beloj košulji sa otkopčanim gornjim dugmadima.

Novi stil Sarkozijeve stranice Na Facebooku je možda i pokušaj da se skrene pažnja s drugih stranica i grupa na toj društvenoj mreži koje se takođe odnose na predsednika Francuske.

Primera radi, grupa „Kladim se da mogu da pronađem milion ljudi koji mrze Nikolu Sarkozija“ ima više od 200.000 članova.

|Search: Find More About Redizajnirana stranica Nikole Sarkozija na Facebooku|