Povezanost i saradnja otvaraju put ka boljem razumevanju sebe uz Samsung Wellness inovacije

03_ NewsThumb_TaeJongJayYang

Autor: Tidžong Džej Jang, izvršni potpredsednik i direktor tima za istraživanje i razvoj u oblasti zdravlja u sektoru mobilnog poslovanja, Samsung Electronics

Samsung će sledeće nedelje, na Unpacked događaju, predstaviti svoju najnoviju liniju inovativnih proizvoda napravljenih da unaprede svakodnevni život korisnika, uključujući ažurirane verzije koje osnažuju fitness i wellness rutine. U iščekivanju predstavljanja ovih proizvoda, želimo da se osvrnemo na svoju filozofiju, dostignuća i napredak koji smo ostvarili, dok se bližimo najnovijem koraku na svom putovanju ka zdravlju.

Svet je zakoračio u novu eru i prisutna je sve veća želja za detaljnijim razumevanjem sveukupnog zdravlja. Zdravlje je u prošlosti predstavljalo jednostavan koncept sa jedinstvenom definicijom. Sada svi definišu zdravlje i blagostanje u skladu sa tim šta oni znače za njih. Da bi svi ispunili ciljeve u vezi sa zdravljem, Samsung je predan osiguravanju toga da svi imaju pristup resursima koji su im potrebni kako bi mogli da rade na najboljoj verziji sebe.

U tu svrhu, posvećeni smo postavljanju novih standarda za iskustvo u oblasti zdravlja putem serije Galaxy Watch satova i drugih proizvoda u okviru naše ponude. Definisali smo tri ključna stuba koji ljudima pomažu da ostvare sopstvene ciljeve: inovacije u senzorima, povezano blagostanje i industrijska saradnja.

Napredni senzori za korisnije uvide

Da bismo uspostavili zdravije navike i ostvarili ciljeve, potrebno je da bolje poznajemo sami sebe. Ovo putovanje za naše korisnike počinje sa Samsung revolucionarnim bioaktivnim senzorom. Bioaktivni senzor pruža precizne i sveobuhvatne podatke o zdravlju i daje konkretan uvid i smernice koje korisnici mogu da prate na svom putu ka zdravlju i blagostanju.

Uveden premijerno na modelu Galaxy Watch4, bioaktivni senzor koristi jedinstveni čip koji kombinuje tri moćna zdravstvena senzora – optički srčani puls (PPG), električni srčani signal (ECG) i analizu bioelektričnog otpora (BIA) – u jednoj kompaktnoj jedinici. Njegov aerodinamičan dizajn unapređuje performanse i savršeno se uklapa za veću preciznost i korišćenje u svakom trenutku, što korisnicima omogućava da prodube razumevanje, podstiče na delovanje i jača dobre navike koje im pomažu da ostvare svoje ciljeve.

Naš senzor pruža uvide u sve zdravstvene aspekte, ali bismo želeli da istaknemo dve ključne oblasti: san i telesni sastav. San se često zanemaruje kad se uvode dobre navike, ali je ključan za opšte zdravlje. Mi u kompaniji Samsung zaista želimo da pomognemo zajednici da bolje spava. Uveli smo različite alate za praćenje kvaliteta sna i prilagođen program instrukcija za dobar san koji za cilj imaju da pomognu korisnicima da se što bolje odmore tokom noći.

Kad je konkretno o fizičkoj kondiciji reč, svako ima različiti cilj. Zato bioaktivni senzor takođe meri telesni sastav, što produbljuje znanje korisnika o sopstvenom fizičkom zdravlju daleko više od pukog mršavljenja. Senzor šalje mikrostruju da bi izmerio održanu težinu, stečenu mišićnu masu, izgubljene telesne masti i nivo vode u organizmu u odnosu na postavljene ciljeve, što korisnicima pomaže da ostvare zacrtano i prate ono što im je bitno.

Kod ovih unapređenja, ostajemo čvrsto posvećeni bezbednom prikupljanju podataka kako korisnici ne bi imali razloga za zabrinutost na svom putu ka dobrom stanju. Svi zdravstveni podaci su šifrirani i zaštićeni Knoxom, što garantuje da informacije o korisniku ostaju izolovane od neovlašćenih izvora.

Dobrobit koja se širi na sve uređaje

Takođe obezbeđujemo alate koji korisnicima omogućavaju da prate opšte zdravlje – bez obzira da li su kod kuće, u teretani ili na putu. Aplikacija Samsung Health, sa preko 200 miliona aktivnih korisnika širom sveta, u samom je središtu Samsung iskustva o zdravlju u širokoj lepezi uređaja, od pametnih satova do pametnih telefona i tableta, čak i televizora. Ova aplikacija – sveobuhvatni zdravstveni centar koji obuhvata kapacitete za praćenje fizičke kondicije, dobrobiti i zdravlja – beleži i prikuplja sve vrste zdravstvenih podataka koje predstavlja na intuitivan način i daje smernice o tome kako da ti podaci daju maksimalne rezultate. Prikupljene informacije lake su za razumevanje i podstiču pozitivno delovanje. Povezaniji uređaji podrazumevaju i unapređeno korisničko iskustvo. Na primer, dok pratite vođene programe vežbanja ili meditacije na Samsung Smart TV ili Galaxy Tab uređaju kod kuće, broj kalorija i puls se prate na Galaxy Watch satu, ali se prikazuju na većem ekranu radi lakšeg pristupa. Vaš Galaxy Watch sat takođe prepoznaje kada zaspite i automatski smanjuje osvetljenje i isključuje klima-uređaje.

Otvorena saradnja znači zdravije iskustvo

Da bismo korisnicima pružili najbolje moguće iskustvo, sarađujemo sa drugim liderima iz ovih oblasti. Izgradili smo jake temelje zahvaljujući svojoj tehnologiji i podržavamo saradnju na svom otvorenom ekosistemu – koji često služi kao inkubator za interesantne nove aplikacije, usluge i funkcije. U saradnji sa kompanijom Google smo razvili Wear OS i Health Connect tako da još više korisnika može da se pridruži ujedinjenoj platformi i koristi nove usluge i rešenja koji zadovoljavaju svačije potrebe.

Samsung intenzivno radi sa eksternim stručnjacima, istraživačkim centrima i univerzitetima kako bi dalje unapredio kapacitete praćenja i uvida nosivih uređaja, uključujući Nacionalnu fondaciju za istraživanje sna, Laboratoriju za ispitivanje sna Univerziteta Kalifornije u San Dijegu i Laboratoriju za ispitivanje hipoksije Univerziteta Kalifornije u San Francisku za istraživanje sna i kiseonika u krvi, i Biomedicinski istraživački centar Penington Državnog univerziteta Luizijane i Centar za ispitivanje kancera Univerziteta Havaja za istraživanje analize bioelektričnog otpora, između ostalih. Takođe smo posvećeni istraživanju novih načina primene naših zdravstvenih rešenja na polju medicine. U narednim mesecima ćemo se posebno baviti razvojem dodatnih alata i resursa koji će podržati zdravstvenu zajednicu i našim korisnicima omogućiti sveobuhvatniji pogled na podatke o zdravlju.

Budućnost zdravlja i dobrobiti koja obećava

Mnogi ljudi širom sveta su tokom proteklih nekoliko godina usvojili nove navike i interesovanja. To se u velikoj meri odnosi na veću svest o fizičkom i mentalnom zdravlju i zdravom snu. Da bi ispunio ove zahteve, Samsung sa velikim entuzijazmom nastavlja da širi svoju liniju Galaxy Watch satova kako bi bolje odgovorio na brojne jedinstvene potrebe svojih korisnika – naročito onih koji vole da vreme provode napolju.

Međutim, naš rad se tu ne zaustavlja. Stalno uvodimo inovacije i ulažemo u istraživanje i razvoj i ispitivanje novih načina rada sa pouzdanim partnerima. Kroz otvorenu saradnju i ciljane inovacije, osiguraćemo da naši korisnici budu opremljeni naprednim tehnologijama koje ih osnažuju da bolje razumeju svoj um i telo radi istinski integrisanog, sveobuhvatnog zdravijeg iskustva.

Jedva čekamo da vidite šta je sledeće. Uključite se u događaj Galaxy Unpacked 10. avgusta u 15h na Samsung.com.

Izvor: Represent

newsmaster