HP svojim partnerima omogućava povećanje prihoda u oblasti umrežavanja

Unapređeni partnerski program, resursi za edukaciju i promociju unapređuju kompetitivnost i profitabilnost

BEOGRAD, 13 decembar 2011. – Kompanija HP je izmenila HP PartnerONE i HP ExpertONE programe koji omogućavaju partnerima u oblasti umrežavanja da unaprede kompetitivnost i steknu nove šanse za povećanje prihoda, uz postizanje održivog rasta poslovanja.

Zastarela mrežna rešenja ne zadovoljavaju poslovne potrebe u oblasti multimedijskih aplikacija, virtuelizacije, mobilnosti i cloud computing rešenja. Pored toga, zastarela rešenja integratorima sistema i prodavcima ograničavaju nove poslovne šanse i mogućnosti za izdvajanje od konkurencije.

HP je unapredio specijalizacije svog bivšeg Preferred Partner programa za partnere u oblasti umrežavanja na teritoriji Evrope, bliskog istoka i Afrike (EMEA), radi bliže saradnje s partnerima i kreiranja ponude paketa usluga koje povećavaju profitabilnost.

Svi HP Networking partneri sada su deo HP PartnerONE programa koji im omogućava da, u odnosu na konkurente, kroz popuste za partnere, podršku rastu i rabate dupliraju potencijalnu zaradu.(1)

HP zadovoljava potrebe partnera svih veličina kroz tri nova nivoa sertifikata za oblast umrežavanja.

–        Registered Networking Specialization: Ovi partneri se prvenstveno fokusiraju na prodaju rešenja malim i srednjim preduzećima, kao i na to da korisnicima ponude izbor bezbednih, pristupačnih i skalabilnih mrežnih rešenja.

–          Professional Networking Specialization: HP Professional Networking partneri prodaju, pokreću, upravljaju i pružaju podršku za bezbedna rešenja za mrežnu, žičnu ili bežičnu, infrastrukturu.

–          Advanced Networking Specialization: Ovi partneri prodaju, pokreću, upravljaju i pružaju podršku za kompleksna, bezbedna rešenja za umrežavanje i data centre, po sistemu ključ u ruke. Pored toga, oni imaju iskustvo i znanje neophodno za projektovanje i pokretanje rešenja i usluga za kompletan životni ciklus mrežne infrastukture. Oni obično poseduju duboko razumevanje korporativnih mreža i njihovih zahteva.

 

HP PartnerONE i HP ExpertONE programi omogućavaju partnerima da koriste HP FlexNetwork arhitekturu da bi osnažili konsultantski, dugoročni odnos s korisnikom, i da bi kreirali nove izvore prihoda. Nuđenje otvorenih i skalabilnih mrežnih rešenja osnažuje partnere na polju lakog zadovoljavanja korisničkih zahteva bez vezivanja za određenog proizvođača ili tehnologiju.

„Odnos s proizvođačem, baziran na dubokom razumevanju našeg poslovanja, pritiska regionalnog tržišta i zahteva prodaje, ključna je stvar za naš uspeh“, rekao je Thomas Albrecht, vođa HPN Competence Center sa Bechtle, najvećim HP distributerom u Nemačkoj. „Nova klasifikacija predstavlja dinamičnu tržišnu šansu u oblasti umrežavanja i značajno nam olakšava rad s HP-om. HP razume koji programi, proizvodi i rešenja su potrebni partnerima za postizanje uspeha, i očekujemo da će se zahvaljujući tome nastaviti naš rast u oblasti umrežavanja.“

Povećavanje IT znanja kroz HP ExpertONE program

HP ExpertONE program nudi partnerima edukaciju i obuku za transformisanje vlasničnih okruženja njihovih korisnika u otvorene i agilne mreže zasnovane na HP-ovoj konvergentnoj infrastrukturi.

Oni istovremeno stiču veštine neophodne za projektovanje, implementaciju i upravljanje tehnologijom širom preduzeća, kao deo pripreme za sledeći nivo u njihovim karijerama. HP ExpertONE “Fast Track” program odnosi se na postojeće sertifikate – čak i one stečene kod naših konkurenata – a omogućava brži prolazak kroz proces sticanja HP-ovog sertifikata u oblasti umrežavanja.

Kao IDC Marketscape lider(2) za IT edukaciju, globalni HP ExpertONE program partnerima daje:

—  Kompetitivnu prednost kroz praktičnu tehničku obuku i obuku za sertifikate koju sprovode HP ExpertONE Learning Solution Partners širom sveta. HP ExpertONE Learning Solutions partneri nude različite mogućnosti, uključujući prilagođene kurseve, pristup udaljenim laboratorijama i aplikacije za učenje preko interneta. HP ExpertONE Learning Solutions partneri su prvenstveno fokusirani na HP Networking ponudu, a trebalo bi da njihovi programi obuhvate kompletnu konvergentnu infrastrukturu tokom naredne godine.

—  Pristup materijalu i priručnicima za držanje obuke kroz HP Press, u obliku tradicionalnih i elektronskih knjiga, i mobilnih aplikacija. Prvih pet priručnika za tehničke sertifikate, koji će biti objavljeni sredinom januara, odnosiće se na oblast umrežavanja. Potom će biti objavljeni i priručnici za sertifikate u oblasti cloud computinga, konvergentne infrastrukture, servera i storidža.

—  Sertifikaciju kroz HP Institute, globalni akademski program koji će do 2014. godine postati dostupan u nekoliko hiljada institucija. Studenti mogu iz svojih učionica steći projektantski nivo HP sertifikata kroz integrisan, praktični rad u udaljenim laboratorijama. Program počinje sa HP Networking ponudom, a planirano je da obuhvati kompletnu konvergentnu infrastrukturu.

„HP svojim partnerima pruža fantastične šanse širom konvergentne infrastrukture. Pristup edukaciji i programima obuke, Centar za projektovanje mreže, i mnogi drugi podsticaji za partnere, olakšavaju saradnju s HP-om i čine je profitabilnijom“, rekao je Bekir Sami Nalbantoglu, generalni direktor turskog partnera Bilgi Sistemleri.

Više informacija o HP PartnerONE i HP ExpertONE programima dostupno je na adresama www.hp.com/networking/partnerone i http://www.hp.com/go/expertone.

O kompaniji HP

Kompanija HP kreira nove mogućnosti da tehnologija ostvari značajan uticaj na ljude, preduzeća, vlade i društvo. HP je najveća svetska tehnološka kompanija sa portfolijom koji obuhvata proizvode i rešenja za štampu, personalne računare, softver, usluge i IT infrastrukturu, koji rešava probleme korisnika. Za više informacija o HP-u (indeks HPQ na Njujorškoj berzi) posetite www.hp.com.

(1)      Na osnovu HP-ovog istraživanja i analiza.

(2)      „Worldwide Network Certification Vendor Analysis, October 2011“, IDC Marketscape.

 

newsmaster