Rad van kancelarije omogućava bolji kvalitet života

BEOGRAD, 30. jun 2009. godine – Cisco je objavio rezultate istraživanja Teleworker – detaljne studije sprovedene među skoro 2000 zaposlenih u toj kompaniji. Istraživanje koje je izvedeno u cilju procene društvenih, ekonomskih i uticaja okruženja u vezi sa radom van kancelarije u kompaniji Cisco, otkrilo je da je većina ispitanika iskusila značajno povećanje radne i životne fleksibilnosti, produktivnosti i sveukupnog zadovoljstva kao rezultat mogućnosti da rade van kancelarije koja im je pružena. Prema Cisco Internet Business Services Group zaduženoj za globalni strateški konsalting kompanije, kompanija je ostvarila godišnju uštedu procenjenu na 227 miliona dolara u produktivnosti dopuštajući zaposlenima da rade van kancelarije.

Neki od ključnih rezultata su:

• Prosečno 69 odsto ispitanika napominje da je veća produktivnost kada rade van kancelarije, a 75 odsto ispitanika ističe da se pravovremenost njihovog rada poboljšala,
• 83 odsto zaposlenih je reklo da je njihova sposobnost da komuniciraju i sarađuju sa kolegama radeći van kancelarije bila ista, ako ne i bolja, nego kada rade na istom mestu, dok je 67 odsto ispitanika izjavilo je da se njihov celokupni učinak poboljšava kada rade van kancelarije.
• Rad van kancelarije takođe može voditi većem procentu zadržavanja zaposlenih, a 91 odsto ispitanika je reklo da je takav rad vrlo važan za njihovo celokupno zadovoljstvo. 80 odsto ispitanika ističe bolji kvalitet života kroz rad van kancelarije.
• U 2008. godini, zaposleni u kompaniji Cisco koji rade van kancelarije sprečili su emisiju približno 47, 320 metričkih tona gasa koji izaziva efekat staklene bašte na životnu sredinu izbegavajući putovanja,
• Prosečna udaljenost od odredišta i nazad varira između regiona: zaposleni u Americi i Kanadi prijavljuju prosečno 30 milja, zaposleni u Azijsko- pacifičkoj oblasti ističu udaljenost od 14 milja, Japanci – 26 milja, zaposleni u zemljama u razvoju prosečno 16 milja a Evropljani 46 milja.
• Zaposleni u kompaniji Cisco® troše oko 63 odsto svog vremena komunicirajući i sarađujući, dok 40 odsto kažu da se ne nalaze u istom gradu u kome i njihov menadžer,
• Zaposleni u kompaniji Cisco® saopštili su da su uštedeli 10.3. miliona dolara zahvaljujući radu van kancelarije.
• Prosečan radnik u kompaniji Cisco® sada radi van kancelarije u proseku dva dana sedmično; 60 odsto vremena ušteđenog radom van kancelarije se troši na rad, a 40 odsto na privatni život.

Uz ravnomerno prihvatanje rešenja za povezivanje na daljinu u velikim kompanijama poput Cisco mobilne kancelarije, nedavno objavljenog Cisco OfficeExtend i alata za virtuelnu kolaboraciju poput Cisco WebEx, Cisco predviđa da će zaposleni i poslodavci nastaviti da primećuju porast u koristima povezanim sa radom van kancelarije.

|Search: Find More About Rad van kancelarije omogućava bolji kvalitet života|