Višenamenska lampa s bežičnim punjačem

Lampa koja se puni bežično a može da posluži i kao baterijska svetiljka, najnoviji je dodatak Sanyove linije proizvoda koji koriste njegove Eneloop baterije.

Eneloop su punjive baterije koje se isporučuju napunjene i spremne za upotrebu za razliku od klasičnih akumulatorskih baterija koje se prethodno moraju napuniti. Baterije drže energiju znatno duže u odnosu na konkurentske proizvode – posle dve godine i dalje zadržavaju 85% punjenja dok je većina drugih posle tog perioda neupotrebljiva. Sanyo je baterije Eneloop predstavio 2005. i do sada je prodato oko 80 miliona komada širom sveta.

Nova Eneloop lampa izgleda kao vaza za cveće s podnožjem prečnika 12 cm i visine 22 cm.

Kad se uključi svetli belom svetlološću čiji se intenzitet može smanjiti. Kad svetli punom snagom baterija drži 3sata, a kad je svetlo prigušeno 45 sati. Postoji i treći način rada kad svetli blagom plavom svetlošću koja deluje isceliteljski ukoliko radi kontinualno, ili stvara zanimljiv efekat kad trepće.

Dve Eneloop baterije veličine AA nalaze se u osnovi lampe i automatski se pune kad se lampa stavi na priloženo postolje. Potpuno će se napuniti za 12 sati ako je lampa isključena.

Ukoliko se lampa uzme ili iskosi za 90 ili više stepeni svetleće diode postavljene s donje strane podnožja lampe odmah se uključuju (zbog ugrađenog akceleratorskog senzora) i tada lampa može da posluži kao baterijska svetiljika čiji tanki vrat služi kao ručka za nošenje. Sanyo ovu mogućnost ističe kao korisnu funkciju u Japanu gde su česti zemljotresi. Ukoliko bi jako podrhtavanje oborilo lampu ona bi se automatski uključila i obezbedila potrebno svetlo.

U početku će se Eneloop lampa prodavati samo u Japanu po ceni od 15.000 jena (oko 155 dolara).

|Search: Find More About Višenamenska lampa s bežičnim punjačem|