Izbor bez ograničenja: Logitech spaja vašu digitalnu muziku

Beograd, 7. septembar 2009 — Da bi pomogao svim ljubiteljima muzike 21. veka, čiji su uređaji zaglavljeni u 20. veku, Logitech je predstavio Logitech Squeezebox Radio Wi-Fi i Logitech Squeezebox Touch Wi-Fi muzičke plejere. Oba Logitech Squeezebox Wi-Fi muzička plejera omogućavaju jednostavan pristup raznovrsnoj ponudi muzike, uključujući i besplatni internet radio, privatnu digitalnu muzičku kolekciju, kao i korisničke servise.

“Digitalna muzika i Internet radikalno su izmenili način na koji otkrivamo, delimo i slušamo muziku koju volimo,” rekao je Sem Feng, direktor marketinga proizvoda Logitech-ove Streaming Media poslovne jedinice. “Milioni ljudi danas skidaju muziku pomoću iTunes®-a i slušaju internet radio stanice i muzičke servise. Novi Logitech Squeezebox Wi-Fi muzički plejeri objedinjuju sve to. Dovoljno je da priključite plejer i spremni ste za otkrivanje i uživanje u muzici širom sveta”.

Logitech Squeezebox Radio – Malo pakovanje, veliki zvuk

Internet je promenio sve, uključujući i radio. Sa Logitech Squeezebox Radio plejerom dobija se jednostavnost staromodnog radija kombinovanog sa snagom interneta.

Za razliku od kompleksnih Wi-Fi muzičkih sistema, Squeezebox Radio se podešava jednostavno. Dovoljno je uključiti ga, povezati na kućnu mrežu i pristup svetu muzike je omogućen – internet radio, privatne muzičke kolekcije uključujući i iTunes Plus fajlove bez DRM-a, korisničke servise kao što su Last.fm, Napster i Deezer.

Ekran u boji Squeezebox Radio plejera može da prikaže omote albuma, nazive pesama, informacije sa internet radio stanica, vizualizacije i druge zanimljive detalje. Pomoću šest tastera lociranih sa strane ekrana, jednim dodirom možete uživati u omiljenoj pesmi, internet radio stanici ili plej listi. Uz osvetljenje koje se automatski podešava i ugrađenim satom sa alarmom, Logitech Squeezebox Radio, je idealan i za noćni stočić. Ovaj plejer poseduje i ulaz za slušalice sa priključkom od 3,5 mm.

Dimenzije (130 mm x 220 mm x 8,5 cm) i kompaktan dizajn čine Squeezebox Radio idealnim za dnevnu sobu, kuhinju, spavaću sobu. Osim što štedi prostor, Squeezebox
Squeezebox Radio
Radio, pruža čist zvuk sa minimalnom distorzijom, bez potrebe za dodatnim zvučnicima zahvaljujući ¾ inčnom preciznom visokotoncu i basu veličine 3 inča.

Zbog praktičnosti, dodatne punjive baterije (koje se prodaju odvojeno) omogućavaju pomeranje Squeezebox Radio plejera po kući, bez prekidanja muzike. Baterije obezbeđuju napajanje Squeezebox Radio plejera do šest sati i dopunjuju se automatski, kada se plejer priključi na električnu mrežu.

Logitech Squeezebox Touch – Ekran u boji osetljiv na dodir donosi muziku na vrhove prstiju

Svet muzike je moguće otkrivati i slušati preko postojećeg audio sistema. Logitech Squeezebox Touch Wi-Fi muzički plejer poseduje ekran u boji, osetljiv na dodir, koji omogućava lak izbor muzike, kao i prikaz omota albuma. Da bi omogućio bolje iskustvo slušanja muzike, Squeezebox Touch podržava učestalost semplova od 24 bita na 96 kHz, pružajući bogat zvuk sa vrlo malo distorzije. Dovoljno je priključiti Squeezebox Touch na postojeće zvučnike i povezati ga na kućnu mrežu i sve je spremno. Dodatni USB port i slot za SD kartice na poleđini Squeezebox Touch plejera omogućavaju pristup muzici i fotografijama koje se čuvaju na fleš drajvovima i memorijskim karticama.
Squeezebox Touch
Moderan Interfejs, Facebook Aplikacija i podrška za Flickr

Intuitivni Squeezebox interfejs dizajniran je za brzinu i udobnost. Squeezebox Radio i Squeezebox Touch ekrani u boji pomažu u brzom lociranju omiljene radio stanice, plej liste ili muzičkog servisa ili u dodavanju novih aplikacija koje unapređuju slušalačko iskustvo.

Za Facebook fanove, na novom Squeezebox-u je omogućeno deljenje muzičkih preporuka, kao i proveravanja korisničkog statusa prijatelja, preporuka i fotografija u punom koloru. Foto slajd šou sa popularnog sajta za deljenje fotografija, Flickr, je takođe podržan na oba nova Squeezebox Wi-Fi muzička plejera.

Squeezebox familija

Logitech Squeezebox Radio i Logitech Squeezebox Touch jednostavno se priključuju na postojeće Wi-Fi ili Ethernet kućne mreže, kao i sa ostatkom Squeezebox familije proizvoda. Svi proizvodi u Squeezebox familiji rade zajedno, pa je moguće lako proširiti sistem. Jednostavnim dodavanjem Squeezebox Wi-Fi media plejera u bilo koju sobu moguće je slušati istu pesmu kroz ceo dom (u slučaju žurke) ili slušati različitu muziku u svakoj prostoriji.

Cena i dostupnost

Logitech Squeezebox Radio Wi-Fi muzički plejer se očekuje u Evropi i SAD početkom septembra, po predloženoj maloprodajnoj ceni od 299 evra dok se Logitech Squeezebox Touch Wi-Fi muzički plejer očekuje početkom decembra, po predloženoj maloprodajnoj ceni od 179 evra