Intel Capital najvljuje sedam investicija na desetom godišnjem Skupu predsednika izvršnih odbora

  • Sedam novih projekata u vrednosti od 25 miliona dolara namenjeno je lokacijama na tri kontinenta
  • Najavljeno je još deset novih projekata
  • Deseti godišnji Skup predsednika izvršnih odbora kompanije Intel Capital pruža podršku učenju, istraživanjima i inovacijama

HUNTINGTON BEACH, Kalifornija, 25. novembar 2009. godine – Intel Capital, organizacija kompanije Intel zadužena za globalne investicije, podržava razvoj inovacija širom sveta kroz najavu sedam novih projekata investicija. Novi projekti, locirani na tri kontinenta, vredni su približno 25 miliona dolara, a najavljeni su na nedavno održanom desetom godišnjem Skupu predsednika izvršnih odbora. Skup okuplja predsednike i direktore kompanije, korporativne inovatore i akademike.

Novi projekti, koje sprovodi Intel Capital obuhvataju sledeće lokacije: Joyent (cloud computing) i Active Storage (RAID storage sistemi za korisnike Apple®) u Americi, Crucialtec (tehnologija optičke modulacije) u Koreji, Gudend Precision Industrial Co (poluprovodnici i oprema) sa Tajvana, V-cube (videokonferencijski sistemi zasnovani na internetu) iz Japana, Phoenix New Media (internet infromacioni portali) u Kini i NeuString (softver za Telco Pricing analitiku) u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

“Inovacije ne prestaju ni u toku ekonomski nepogodnih periodi” izjavio je Arvind Sodhani, predsednik Intel Capital i izvršni potpredsednik kompanije Intel. “Nove tehnologije predvode rast i pomažu bržem povratku ekonomije na put prosperiteta. Intel Capital, kao organizacija, i dalje predstavlja vodećeg investitora za kompanije koje su pioniri u novim tehnologijama. Nove investicije i one koje će uslediti, u kompanije različitog stepena razvitka i na različitim geografskim širinama, ukazuju na nepromenjenu nameru i posvećenost organizacije Intel Capital ka investiranju u tehnologije koje predvode inovacije na globalnom nivou.”

Tokom trajanja skupa, iz organizacije Intel Capital najavljeno je i 10 novih projekata koji će tek uslediti a koji obuhvataju argentinsku Vostu (socijalne igre), izraelski Safend (endpoint bezbednost), kineski China Digital Video Limited (video oprema i rešenja za mrežu), Verisilicon Holdings (dizajn) lociran u Kini i SAD-u, picoChip (baseband silikon za 3G femtocells i WiMAX infrastrukturu) u Ujedinjenom kraljevstvu, Financial Information Network & Operations Pvt. Ltd (biometričke pametne kartice i rešenja za banke), kao i Wortal Inc (lokalni potal za zabavu, Buzzintown.com) iz Indije i  Sendmail i Zend Technologies (PHP kompanija) iz Amerike. Intel Capital je nedavno najavio i investiciju od 50 miliona dolara u kompaniju Clearwire.

Detaljnije o novim investicijama:

Joyent, Inc. (Sausalito, Kalifornija) omogućuje cloud computing infrastrukturu i servise koji korisnicima pomažu da efikasno razviju i primene web aplikacije, upravljaju sajtovima i unaprede performanse datacentara. Investicija će biti iskorištena za ubrzanje razvoja proizvoda i globalno širenje.

Active Storage (Los Angeles) omogućuje robusnu media storage platformu za infrastrukturu zasnovanu na tehnologijama kompanije Apple. Kompaniji će ova investicija omogućiti da se fokusira na R&D, kao i prodaju i marketing.

Crucialtec (Cheon-Ahn City, Koreja) je proizvođač specijalizovanih input uređaja koji koriste optičku tehnologiju moblinih telefona, smart telefona i IPTV daljinske kontrolere. Investicija će pomoći razvoj nove generacije mobilnih rešenja za globalno tržište omogućavajući kompaniji Crucialtec dodatni radni kapital.

Gudeng Precision Industrial Co (Taipei, Tajvan) proizvođač poluprovodničke opreme koji korisnicima pomaže da unaprede prihode i smanje proizvodne troškove kroz isporuku prilagođenih proizvoda sa inovativnim dizajnerskim konceptima. Gudeng Precision će sredstva iskoristiti za proširenje poslovanja na Kinu i povećanje radnog kapitala.

V-Cube (Tokio) razvija i snabdeva tržište internet videokonferencijskim sistemima. Sredstva iz investicije će se koristiti za dodatnu optimizaciju servisa za pristup preko mobilnih uređaja poput telefona i netbukova, i omogućavanje video sadržaja visokog kvaliteta preko WiMAX bežičnih broadband sistema.

NeuString (Dubai, UAE) isporučuje prediktivni analitički softver i konsultantske servise za operatore mobilnih mreža, pomažući kompanijama da ostvare bolje finansijske performanse. Investicija će biti usmerena na prodaju i marketing, kao i razvoj novih proizvoda.

Phoenix New Media (Peking) obezbeđuje namenjene i sveobuhvatne portale pojedincima sa boljim obrazovanjem kojih je u Kini više od 100 miliona.

U sklopu skupa, koji će obeležiti svoju desetogodišnjicu, planirne su prezentacije, ekspertske panel diskusije i više od 500 susreta direktora i izvršnih funkcionera. Ovogodišnji samit okupio je preko 600 direktora iz 2000 najvećih kompanija.

Skup predsednika izvršnih odbora kompanije Intel Capital sponzorisan je od strane kompanija KPMG International, Credit Suisse, Gibson, Dunn & Crutcher LLP, Morrison & Foerster LLP, Capgemini, Dubai Silicon Oasis Authority, Korn/Ferry International, Needham & Company, LLC, NYSE Euronext, i SVB finansijske grupacije.

O organizaciji Intel Capital

Intel Capital, globalna investiciona organizacija kompanije Intel, investira u akcijski kapital kompanija koje se bave inovativnim tehnologijama širom sveta. Organizacija  investira u veliki broj kompanija koje nude hardver, softver i usluge za preduzetnike, pojedinačne korisnike, mobilne uređaje, zdravstvo, potrošački internet, poluprovodnike i cleantech kategoriju. Od 1991. godine, kroz Intel Capital je investirano više od 9.5 milijardi dolara u preko 1050 kompanija u 47 zemalja. U tom roku, 175 kompanija je izašlo na berze širom sveta i 241 je kupljena, ili spojena sa nekom drugom kompanijom. U 2008. godini, organizacija Intel Capital investirala je oko 1.59 milijardi dolara kroz 169 investicija od kojih je 62 odsto (isključujući kompaniju Clearwire) investirano izvan Severne Amerike. Za više informacija o organizaciji Intel Capital i njenim komparativnim prednostima, posetite www.intelcapital.com.

O kompaniji Intel

Intel, svetski lider u oblasti inovacija u računarskoj industriji, razvija tehnologije, proizvode i pokreće inicijative kako bi kontinuirano unapređivao način na koji ljudi rade i žive. Dodatne informacije o Intel-u su dostupne na www.intel.com/pressroom i blogs.intel.com


|Search:Find More About Intel Capital najvljuje sedam investicija na desetom godišnjem Skupu predsednika izvršnih odbora|

newsmaster