Epson postavlja nove standarde u segmentu kućnih bioskopa

7. septembar 2010. – Epson® je predstavio EH-R4000 i EH-R2000, dva visoko kvalitetna, full HD projektora za pronicljive ljubitelje kućnih bioskopa. Oni se odlikuju novom Epsonovom tehnologijom 3LCD refleksivnog panela kako bi pružili potpuni bioskopski doživljaj.

Refleksivna tehnologija je dodata na postojeći 3LCD sistem i pomaže Epsonu da postigne nove granice u dinamičnom kontrastu od 1.000.000:1 za EH-R4000 i 500.000:1 za EH-R2000. Ovim kontrastom se dobijaju tamnije crne i svetlije bele boje koje daju bogastvo celokupnoj paleti boja i čini ih jasnijim i živopisnijim za vrhunski užitak prilikom gledanja. 3LCD refleksivna tehnologija takođe nudi i finiju gradaciju kao i širu skalu boja.

3LCD refleksivna tehnologija nije samo brža već je i tiša, a odlikuje se i krajnje brzim vremenom odziva povećanim za 75%, koje omogućava da se uhvate i najbrže slike u pokretu, pritom smanjujući zamućenje. Epson je takođe povećao razmeru otvora za 140% – skoro dve trećine – što je značajno smanjilo  razmak između piksela, i umanjilo “screen door” efekat.

Odlika ovih projektora je i Hollywood Quality Video procesor koji daje najbolju moguću full HD sliku, tako da je svaki detalj savršeno rešen čak i u mračnim scenama. Ostala poboljšanja slike uključuju interpolaciju frejmova za glatke pokrete i neisprekidane akcione sekvence; zatim ‘super rezolucija‘ koja povećava kvalitet iz izvora standardne definicije, kao što su DVD diskovi; i pet različitih postavki boja koje odgovaraju različitim okruženjima.

Sa motorizovanim zumom i objektivom sa najširim opsegom pomeranja u svojoj klasi, postavljanje je jednostavno i pruža  potpunu fleksibilnost. EH-R4000 se može kontrolisati preko mreže, a sa oba projektora se može upravljajti i drugom opremom kao što su daljinski upravljači Blu-ray plejera. Takođe se odlikuju i trigger-out funkcijama koje pokreću opremu kao što su motorizovana platna, što je namenjeno pravim ljubiteljima kućnih bioskopa. Ovo omogućava kontrolu čitave bioskopske sobe pomoću samo jednog daljinskog upravljača.

Alexandre Di Caro, home cinema projectors product manager u Epson Europe, je izjavio: „Postavljamo nove standarde za izvanredan kvalitet slike, ne samo da pružamo ogromnu razmeru u kontrastu i izuzetne boje, već smo na zahtev kupaca poboljšali i druge oblasti uključujući i nov, blistav dizajn proizvoda. Uz to pružamo i poboljšanu upotrebljivost sa mogućnostima kao što su memorija položaja objektiva, tako da se može uživati u slikama različitih razmera na 2,40:1 platnu za potpuni doživljaj sinemaskop slike.”

Sa svojim blistavim i elegantnim simetričnim dizajnom, projektori se uklapaju u bilo koju sobu dok ih centralno pozicionirano sočivo čini jednostavnim za instalaciju.

EH-R4000 i EH-R2000 su dostupni od oktobra.

— kraj —

Ključne karakteristike

  • Ultra-visok kvalitet slike sa visokim odnosom dinamičkog kontrasta od 1.000.000:1 (EH-R4000) i 500.000:1 (EH-R2000)
  • Lako postavljanje sa motorizovanim zumom i sočivom
  • Pojačani detalji slike sa HQV procesorom
  • Glatka pokretljivost sa interpolacijom frejmova
  • Vrhunska jasnoća slike sa 1.200 lumena i jednaka vrednost White i  Colour Light Output (CLO) karakteristike
  • Mogućnost daljinskog upravljanja i drugom opremom, kao što su Blu-ray plejeri
  • 5 postavki boja, odlične za uklapanje u sva okruženja i aplikacije

O kompaniji Epson

Kompanija Epson je globalni lider u inovacijama i proizvodnji uređaja za prikaz slike, posvećena proširivanju vizije korisnicima širom sveta kroz kompaktne, energetski efikasne i precizne tehnologije, sa paletom proizvoda od štampača i 3LCD projektora za poslovnu i kućnu upotrebu do elektronskih i uređaja sa kristalnim oscilatorima. Epson Grupu, na čelu sa Seiko Epson Korporacijom baziranom u Japanu, čini više od 70.000 zaposlenih u 106 kompanija širom sveta. Epson želi da proširi očekivanja i vizije svojih korisnika sa proizvodima i uslugama koji omogućavaju kreiranje vedrijeg i bogatijeg životnog stila.

http://global.epson.com

O Epson Europe kompaniji

Kompanija Epson Europe B.V., bazirana u Amsterdamu je regionalna centrala kompanije za Evropu, Bliski Istok, Rusiju i Afriku. Sa 2.400 zaposlenih kompanija Epson Europe je ostvarila u fiskalnoj 2009. godini prihode od 1.875 miliona evra.

http://www.epson-europe.com/

Environmental Vision 2050

http://eco.epson.com/

newsmaster