SBB solutions – rešenje za vaše poslovanje na 2500km optičke mreže u Srbiji!

SBB, najveći nacionani kablovski operator,

pokrenuo integrisana poslovna rešenja za svoje klijente

SBB solutions –  rešenje za vaše poslovanje

na 2500km optičke mreže u Srbiji!

Beograd, 18.11.2010. – SBB – Srpske kablovske mreže objavile su danas novinu u oblasti poslovnih telekomunikacija i osnivanje SBB Solutions-a, izdvojene platforme namenjene poslovnim korisnicima. Kompanija nastavlja ambicioznu strategiju koja će se još više fokusirati na poslovne korisnike, produbljujući praksu razvoja uvođenjem najnaprednijih tehnologija i servisa na tržištu u Srbiji, sada i pod brendom “SBB Solutions”.

Zahvaljujući sopstvenoj infrastrukturi podržanoj vrhunskom tehnologijom i servisima, SBB Solutions pruža usluge neophodne za moderno poslovanje u svim segmentima biznisa – preduzetnicima, malim i srednjim preduzećima, velikim kompanijama i javnom sektoru.

SBB je izgradio nezavisnu optičku mrežu poslednje generacije koja se proteže na 2.500 km i preko fiber-optic okosnice unutar gradova, međugradskih veza i linkova koji na pet tačaka prelaze granicu, obezbeđuje direktnu vezu sa velikim evropskim čvorištima, garantovani protok i neprekidnu raspoloživost. Ovakva mreža, koja je i prva alternativna mreža u Srbiji, omogućava i spajanje različitih tehnologija u celinu i, time,  najnaprednije usluge prenosa podataka, slike ili glasa, uz mogućnost ekstenzije same mreže pomoću bežične tehnologije.

SBB Solutions osnovan je sa ciljem da bude logična nadogradnja multiservisne platforme SBB-a prisutne u 28 gradova u Srbiji, koja bi pod jednim imenom objedinila servise namenjene poslovnim korisnicima. Zaštita kompanijske mreže od napada s Interneta, lak i bezbedan pristup korporativnim podacima od kuće i s putovanja (teleworking), kao i integrisana telefonija samo su neke od pogodnosti. Prilagođeni, kreirani po meri klijenta, internet i voice paketi, konfiguracija i održavanje opreme i servisa, usluge data centra, neprekidna podrška, garantovani SLA (Service Level Agreement) i QoS (Quality of Service), pokazuju da SBB Solutions ima veliki potencijal kada su u pitanju pouzdana, efikasna i fleksibilna rešenja u domenu poslovnih telekomunikacija. Deo rešenja SBB Solutionsa su i “Managed services” koji podrazumevaju da je kompletna briga o korisniku, od servisa pa do IT opreme, prepuštena operatoru. Tako nešto SBB već primenjuje u poslovanju sa privatnim korisnicima, gde im, uz sam servis, obezbeđuje i opremu na korišćenje (modem, ruter, digitalni prijemnik,…).

Srđan Tomašević, direktor SBB Solutions-a, izjavio je: “SBB Solutions će nastaviti i unaprediti brigu o klijentima, i to na tržištu koje je  iskazalo potrebu za  integrisanim rešenjima. Telekomunikaciona rešenja SBB Solutions-a, namenjena biznis korisnicima, pravimo  po meri njihovog poslovanja, prilagođena vrsti i obimu njihove delatnosti i njihovih potreba.”

Kao deo grupe u vlasništvu evropskog investicionog fonda MidEuropa i EBRD (Evropske

banke za obnovu i razvoj), SBB, zajedno sa kompanijama Telemach u Sloveniji i Bosni i Hercegovini, nudi telekomunikaciona rešenja i na nivou regiona.

SBB Solutions će nastaviti rad sa velikim brojem postojećih klijenata, kroz individualizovan i posvećen pristup. Svaki klijent ima i priliku da dođe u Show Room, u Bulevaru Zorana Đinđića 8a, gde može da isproba i, uz podršku tima konsultanata,  odabere  neke od usluga koje  SBB Solutions nudi u ovom segmentu tržišta.

* * * * * * *

O integrisanim servisima pričali su i:

Vladan Aleksić, direktor za razvoj novih usluga SBB-a

Vladan Spasić, direktor IP operativnih poslova SBB-a

O saradnji kompanije Cisco i SBB-a pričao je Aleksandar Stepančev, Cisco Srbija.

O SBB Solutions:

SBB Solutions se obraća kompanijama koje primenom naših rešenja žele spremno da odgovore izazovima savremenog tržišta.

Kompanija SBB – Srpske kablovske mreže najveći je operator digitalne i analogne kablovske televizije i širokopojasnog interneta u Srbiji i najznačajniji operator satelitske televizije u regionu, prisutan u sedam zemalja svojom Total TV platformom.

SBB, nastao integrisanjem kablovskih distributera širom Srbije tokom 2002. i 2003. godine, danas zapošljava više od 800 ljudi.

U saradnji sa kompanijama Telemach u Sloveniji i Bosni i Hercegovini, sa kojima ima iste većinske vlasnike i predsednika uprave, čini jedinstven telekomunikacioni sistem na teritoriji nekadašnje zajedničke države.

Osnivanjem SBB Solutions-a kompanija ima za cilj da unapredi tržište poslovnih telekomunikacija kroz pružanje inovativnih, visokokvalitetnih rešenja uz posvećenu brigu o klijentima.

Kontakt:

www.sbbsolutions.rs

newsmaster