NVIDIA predstavlja novi Lenovo 3D monitor za igre sa NVIDIA 3D Vision tehnologijom na CES sajmu

Lenovo IdeaCentre PC računari i monitori sa ugrađenim stereoskopskim 3D web kamerama proširuju ekosistem NVIDIA 3D Vision tehnologije na više od 1000 podržanih proizvoda

Las Vegas, Nevada — CES 2011 — 6. januar, 2010. NVIDIA je danas objavila razvoj svog NVIDIA® 3D Vision™ ekosistema sa dodatkom novih PC računara i monitora kompanije Lenovo sa 3D podrškom.

NVIDIA demonstrira novi Lenovo 3D monitor, kao i određeni broj novih 3D Vision sistema i 3D sadržaja, na CES sajmu ove nedelje (štand #31431 – Las Vegas Convention Center, južna hala 3).

Nagrađivana NVIDIA 3D Vision tehnologija donosi izvanredno stereoskopsko 3D iskustvo za igrače, ljubitelje filmova i fotografija na njihovim PC i notebook računarima. 3D Vision ekosistem sada premašuje 1000 notebook i desktop računara, monitora, televizora, projektora, NVIDIA grafičkih procesora, video aplikacija, kamera i igara, sa novim uređajima i 3D sadržajem koji se konstantno dodaju.

Lenovo IdeaCentre K330 PC, 3D igrački PC sistem visokih performansi koji sadrži moćni NVIDIA GeForce® GTX460 grafički procesor, priključuje se velikoj listi PC računara koji podržavaju 3D Vision tehnologiju. Kao dodatak, novi Lenovo L2363d 23-inčni 3D monitor, jedan od prvih Full HD monitora (1920×1080) koji poseduje web kameru sa dva objektiva, omogućavajući korisnicima da prave 3D fotografije i da učestvuju u stereoskopskim 3D konferencijama koristeći NVIDIA 3D Vision naočare i tehnologiju.

“3D Vision kompanije NVIDIA donosi superioran kvalitet, performanse i kompatibilnost kojii su potrebni našim mušterijama kako bi uživali u pravom 3D iskustvu,” izjavio je Vei Jin, direktor Idea grupe za proizvode u kompaniji Lenovo. “IdeaCentre K330 PC i L2363d monitor su dizajnirani sa tim na umu, donoseći korisnicima nove nivoe snage, performansi i visoko kvalitetne vizuelizacije 3D igračkom i multimedija iskustvu.”

NVIDIA 3D Vision tehnologija podržava veliki broj 3D sadržaja, uključujući 500 3D igara, Blu-ray 3D filmova, 3D fotografije i video sadržaj na internetu. Takođe omogućava korisnicima da pošalju, podele i pogledaju 3D fotografije pune rezolucije, kao i da uživaju u 3D filmovima na 3DVisionLive.com NVIDIA kompanije, prve na svetu 3D Vision online zajednice. Kao dodatak, 3DTV Play softver kompanije NVIDIA omogućava korisnicima da priključe svoje PC i notebook računare na 3D HD televizore i HDMI 1.4 audio/video prijemnike i da uživaju u najnovijem 3D sadržaju u konforu svog doma u Full HD 3D i HD okružujućim audio zvukom. 3DTV Play softver dolazi besplatno sa 3D Vision notebook i desktop  računarima a takođe je dostupan u NVIDIA online prodavnici za $39.99.

“Priključivši se rastućoj listi OEM računara sa 3D Vision softverom, Lenovo će omogućiti korisnicima širom sveta da iskuse visoko kvalitetnu 3D zabavu na svojim PC računarima,” izjavio je Fil Eisler, generalni menadžer za 3D Vision, NVIDIA kompanija. “I sa novim Lenovo monitorom, korisnik će po prvi put moći da iskusi visoko kvalitetne stereoskopske 3D pozive na deskop PC sistemu.”

Za više informacija o Lenovo IdeaCentre K330 PC čarunaru i 3D L2363d monitoru, posetite  www.lenovo.com .

O kompaniji NVIDIA

NVIDIA (NASDAQ:NVDA)  je probudila svet snagom kompjuterske grafike, kada je izumela grafički procesor (GPU) 1999 godine. Od tada, kompanija konstantno postavlja nove standarde u vizuelnom računarstvu sa očaravajućom interaktivnom grafikom koja se može pronaći na uređajima počevši od portabilnih medija plejera preko notebookov-a, do radnih stanica. Ekspertiza kompanije NVIDIA u programabilnim GPU-ovima je probila granice u paralelnom procesiranju, koje je učinilo super-računare ne tako skupim i široko dostupnim. Kompanija poseduje više od 1,600 U.S. patenata, uključujući i one koji su fundamentalni za modernu računarsku industriju, posetite www.nvidia.com

U izajavama u ovoj objavi za medije uključeni su ali ne i ograničeni stavovi o: benefitima, karakteristikama i uticaju NVIDIA 3D Vision tehnologije; 3D Vision ekosistema; i uticaj kompanijskih patenata na modern računarstvo i izjave koje se odnose na mišljenja osoba i koje mogu uzrokovati rizikom i nesumljivo mogu izazvati rezultat koji može da bude različit od očekivanog. Važni faktori koji mogu prouzrokovati da se aktuelni rezultati razlikuju od očekivanih su: razvoj efikasnije ili brže tehnologije, dizajn, proizvodnja ili greške u software-u, uticaj tehnološkog razvoja i konkurencija, promene u zahtevima i željama korisnika i odnosima; izbor različitih standarda od strane potrošača ili konkurentskih proizvoda; promena u industrijskim standardnima i okruženju; neočekivan gubitak performansi naših proizvoda ili tehnologija kada se integrišu u druge sisteme kao i drugi faktori koji se pojavljuju sa vremena na vreme u izveštajima kompanije NVIDIA za Securities and Exchange Commission uključujući obrazac 10-Q za fiskalni period koji se završio 31 Oktobra  2010. Kopije izveštaja popunjene od SEC su objavljene na našem websajtu i dostupne su od kompanije NVIDIA, bez nadoknade. Ova mišljenja ne garantuju performanse, NVIDIA se ograničava od bilo kakve odgovornosti za ova mišljenja koja bi mogla da prouzrokuju određene okolnosti.

# # #

© 2011 NVIDIA Corporation. Sva prava zadržana. NVIDIA, NVIDIA logo, GeForce, NVIDIA, NVIDIA 3D Vision, PhysX, Optimus i Verde su robne marke i/ili registrovane robne marke NVIDIA korporacije u Americi i drugim zemljama. Druge kompanije i imena proizvoda mogu biti robne marke uvаženih kompanija u čijem su vlasništvu. Karakteristike, cene, dostupnost i specifikacije su podložne promenama bez prethodne najave.

newsmaster