Saradnja kompanije Zon Multimédia i Ericssona

Kako bi svojim korisnicima ponudio najviše multimedijalno iskustvo, portugalski ZON Multimédia, tržišni lider na polju pay TV-a kao i najveći internet provajder u zemlji, izabrao je kompaniju Ericsson za usluge konsaltinga, integraciju sistema, kao i za partnera u domenu upravljanja i održavanja data centra. Za dve godine trajanja ugovora, Ericsson će optimizovati operacione performanse ZON-ovih informacionih sistema i tehnologija (IS/IT).

Sa više od 1,6 miliona korisnika i optičkom mrežom koja pokriva celu Portugaliju, ZON je glavni provajder usluga televizije bazirane na pretplati i širokopojasnih usluga nove generacije. Ostvarujući saradnju sa kompanijom Ericsson, ZON će dobiti višu efikasnost i fleksibilnost u poslovanju.

Luís Lopes, glavni operativni direktor kompanije ZON Multimédia rekao je: „Izabrali smo Ericsson zbog njegovog globalnog iskustva i lokalne stručnosti u radu na složenim projektima. Ericsson je pokazao da poseduje potrebne veštine u dostavljanju IT usluga tako da sam uveren da će nam ovo partnerstvo pomoći da budemo efikasniji u našem poslu i da na taj način postanemo još kompetentniji na tržištu.“

Valter D´Avino, potpredsednik i direktor Managed Services odeljenja kompanije Ericsson istakao je: „Operatori se susreću sa sve složenijijim zahtevima tržišta informacionih tehnologija. Upravo to je razlog zašto konstantno moraju da rade na pojednostavljivanju poslovnih procesa u domenu IT-a. Ovaj ugovor je još jedan dokaz da je Ericsson partner od poverenja za kompletno IT okruženje.

Prema ugovoru, kompanija Ericsson će na dnevnoj bazi upravljati ZON-ovim data centrima, uključujući upravljanje hardverom, softverom, operativnim sistemima, bazama podataka i sigurnosnim backup kopijama. Pored toga, Ericsson će biti i konsultant i partner prilikom integracije sistema, doprinoseći na taj način optimizaciji IT procesa, prvenstveno kroz stvaranje i definisanje kataloga usluga, i upotrebe standarda kao što je Information Technology Infrastructure Library (ITIL).

Ovaj ugovor je još jedan od pokazatelja konstantnog rada kompanije Ericsson na polju konsaltinga i integracije sistema. Ericsson trenutno održava IT platforme za operatore koji opslužuju oko 400 miliona korisnika širom sveta.
Ericsson je vodeći svetski dobavljač telekomunikacionih usluga i tehnologija. Mi stvaramo „Umreženo društvo“ sa efikasnim real-time rešenjima koja nam omogućavaju da učimo, radimo i živimo slobodnije u održivim zajednicama širom sveta.

Mi obezbeđujemo servise, softver i infrastrukturu u IKT sektoru za mobilne operatore i druge industrije. Danas se više od 40% svetskog protoka mobilnih podataka obavlja putem Ericssonovih mreža i mi pružamo podršku operatorima koje imaju više od dve i po milijarde pretplatnika.

Poslujemo u 180 zemalja i zapošljavamo više od 100.000 ljudi. Kompanija je osnovana 1876. godine sa sedištem u Stokholmu u Švedskoj i registrovana je na berzama NASDAQ OMX Stockholm i NASDAQ New York. Prihod u 2011. godini je bio 226,9 milijarde SEK (35 milijardi dolara).
 

www.ericsson.com
www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/technologyforgood
www.youtube.com/ericssonpress

newsmaster