Četvrti regionalni sastanak za jugoistočnu Evropu, SEE 4 – RIPE NCC, biće održan 21. i 22. aprila u Beogradu, u Hotelu “Metropol Palace”, a domaćini skupa su Fondacija “Registar nacionalnog internet domena Srbije” (RNIDS) i “Serbian Open eXchange” (SOX).

RIPE NCC (Réseaux IP Européens Network Coordination Centre) je Koordinacioni centar foruma evropskih IP mreža, jedan od pet svetskih regionalnih internet registara (RIR), nadležan za teritoriju Evrope, Bliskog Istoka i Centralne Azije. Članovi organizacije su lokalni internet registri kojima RIPE NCC dodeljuje IP adrese i AS brojeve, bez kojih Internet ne bi mogao da funkcioniše.

Regionalni sastanci RIPE NCC okupljaju članove organizacije, lokalne organe državne uprave i ključne aktere u globalnoj i lokalnoj internet industriji. Skupovi su besplatni i otvoreni za sve zainteresovane, a na njima posetioci mogu da se upoznaju sa tehničkim aspektima, administrativnim pitanjima i planiranim politikama koje utiču na regionalnu internet zajednicu.

SEE 4 biće prilika da mrežni inženjeri i ostali koji se bave mrežnom tehnikom razmene znanja i iskustva i identifikuju oblasti za regionalnu saradnju, a skupu u Beogradu prisustvovaće preko 220 posetilaca iz Evrope i regiona.

Ciljevi SEE 4 su:

  • Podsticanje saradnje operatora iz zemalja regiona omogućavajući im razmenu informacija i diskusiju o pitanjima od značaja za njih
  • Omogućavanje RIPE NCC da i dalje podržava lokalne internet registre u ovom regionu
  • Predstavljanje najnovijih dostignuća u internet industriji i prepoznavanje, razgovor i rešavanje konkretnih pitanja koja utiču na internet operatore u ovom regionu

Održavanje ovog skupa potvrđuje sve veći značaj Srbije kao regionalnog internet centra, što je jedan od strateških ciljeva RNIDS-a.

VIŠE INFORMACIJA:

www.ripe.net/see-4

newsmaster