Kompanije MasterCard i eNett International sklopile su strateško partnerstvo

Kompanije MasterCard Worldwide i eNett International potpisale su ugovor o partnerstvu koji omogućava primenu inovativnih rešenja za plaćanje i poravnanje računa u industriji turizma kroz korišćenje virtuelnih brojeva računa (eng. VAN – Virtual Account Number). Ovo partnerstvo ima za cilj da omogući veliki broj transakcija na globalnom nivou tokom petogodišnjeg perioda i da postavi kompaniju MasterCard za ekskluzivnog partnera u plaćanju za sve eNett VAN uplate koje seKompanije MasterCard i eNett International sklopile su strateško partnerstvo uz ekskluzivni petogodišnji ugovor sa ciljem da uvedu inovativna rešenja za plaćanje u industriji turizma vrše u Evropi.

Kompanija eNett International predstavlja zajedničko ulaganje kompanije Travelport i pruža usluge specijalizovanih rešenja za plaćanje u industriji turizma na globalnom nivou. „eNet VAN usluga postaje sve prihvaćenija na evropskom tržištu i ovo partnerstvo dalje podstiče veru u ovaj proizvod kao rešenje za B2B plaćanja u industriji turizma“, rekao je Entoni Hajns, generalni direktor kompanije eNett International. „Oduševljeni smo što imamo podršku ove vodeće sile u oblasti komercijalnih plaćanja“.

Tim unutar kompanije MasterCard Europe zadužen za strateška partnerstva prepoznao je priliku u platformi eNett VAN, koja odgovara potrebama industrije turizma za bržim, sigurnijim metodama plaćanja koje istovremeno omogućavaju unapređeno plaćanje i naplatu računa.

„Naše kompanije su dobro povezane“, rekao je Heni Fem, predsednik Strateških saveza u kompaniji MasterCard. „Inovacija potekla iz agilnost i tehničkih mogućnosti eNett-a, kombinovana sa MasterCard mrežom i funkcijama za omogućavanje plaćanja, osiguraće značajne pogodnosti za svetsku industriju turizma. U vremenu kada postoji pritisak da se smanje troškova i povećaju prihodi, nova i inovativna tehnologija plaćanja kao što je eNet VAN neće samo omogućiti zastupnicima da se fokusiraju na ostvarivanje profita umesto na administraciju, već će umanjiti rizik i pomoći firmama da dobiju mnogo više iz vrednih podataka koje poseduju“.

Za više informacija o ovom partnerstvu ili o eNett VAN platformi, molimo Vas posetite

www.enett.com/mastercard.

 

###

 

Napomena urednicima

O virtuelnom broju računa (VAN)

VAN je skraćenica od „Virtual Account Number“, tj. virtuelni broj računa. eNett platforma za plaćanje izdaje šesnaestocifreni MasterCard virtuelni broj za određenu vrednosti ili limit, kako bi se pružaocu usluga omogućilo plaćanje za jednu ili grupu transakcija. VAN se ponaša kao obična MasterCard kartica kada je obrađuje pružalac usluga, tako da nema uticaj na njegov sistem.

Bezbedan i siguran, VAN se neprimetno integriše u vebsajt, GDS i servise pružaoca usluga za samostalno rezervisanje kako bi obezbedio efikasnost procesa u svakom segmentu lanca vrednosti kao i automatizovano poravnanje računa u trenutku prodaje.

O kompaniji MasterCard

MasterCard (NYSE: MA), www.mastercard.com, je svetska kompanija u oblasti platnog prometa i tehnologije. Predstavlja najbržu platnu mrežu na svetu koja povezuje vlasnike kartica, finansijske institucije, prodavce, javne uprave i poslovne subjekate u preko 210 zemalja i teritorija. Proizvodi i rešenja koja nudi kompanija MasterCard čine svakodnevne trgovačke aktivnosti – kao što su kupovina, putovanje, poslovanje i rukovođenje finansijama – jednostavnijim, bezbednijim i efikasnijim za sve. Pratite nas putem Tvitera @MasterCardNews, ili nam se priključite u razgovoru na našem blogu Cashless Conversations Blog i prijavite se za najnovije vesti.

 

O kompaniji eNett International (www.enett.com)

eNett International pruža usluge specijalizovanih rešenja za plaćanje u industriji turizma na globalnom nivou. Budući da predstavlja zajedničko ulaganje kompanija Travelport i PSP International, kompanija eNett trasformiše svet plaćanja kroz jedinstvenu platformu za plaćanje koja pruža objedinjene podatke, umanjuje rizik, poboljšava kontrolu troškova i povećava prihode.

 

Naše partnerstvo sa kompanijom Travelport, jednim od najvećih svetskih pružaoca GDS usluga, zajedno sa drugim strateškim i direktnim vezama, daje nam neuporediv domet u industriji turizma.

newsmaster