Apple Vam predstavlja iLife ’11 sa unapređenim iPhoto, iMovie i GarageBand aplikacijama

Kupertino, Kalifornija—20. oktobar, 2010. —Apple je danas predstavio iLife® ’11 sa dosta nadogradnje koja korisnicima Mac-a omogućava da na  još bolji način kreiraju i razmenjuju fotografije, filmove i muziku. iPhoto® ’11 ima sasvim novi izgled, sa očaravajućim modelima koji zauzimaju ceo ekran za Lica, Mesta i Događaje. iMovie® ’11 čini obradu video-zapisa i njihovo brzo transformisanje u zabavne filmske trejlere koje lako možete okačiti na internet lakšim nego ikada. GarageBand® ’11 Vam predstavlja nove načine da poboljšate svirku i kreiranje pesama koje odlično zvuče uz pomoć Flex Time i Groove Matching opcija. Uz svaki novi Mac, iLife ’11 dobijate besplatno, a za postojeće korisnike je dostupan uz doplatu od 49$.

“iLife mnogi smatraju najboljim paketom ‘Digital Life’ aplikacija na svetu i čini da budu još bolje,” izjavio je Stiv Džobs, izvršni direktor kompanije Apple. “iLife čini da sada lakše nego ikada napravite knjige i čestitke, zatim sjajne filmske trejlere od svojih ličnih snimaka koje možete okačiti na internet kao i da Vaš bend zvuči daleko bolje ili sami naučite da svirate klavir ili gitaru.”

iPhoto ’11 je opremljen novim modelima koji zauzimaju ceo ekran i koji koriste prednost sjajnog Mac ekrana za pretraživanje, obradu i prikaz Vaših fotografija. Razmenjivanje fotografija je lakše nego ikada sa iPhoto ’11  aplikacijom, bilo da ih šaljete putem elektronske pošte koristeći jednu od osam prelepih pozadina, kačite ih na zid Facebook-a jednim jedinim klikom, ili prikazujete u nizu koristeći jednu od 12 profesionalno dizajniranih slideshow varijanti. iPhoto ’11 ima sasvim novi pristup kreiranju knjiga i čestitki sa sofisticiranim interfejsom, inteligentnim rešenjem za izgled knjige i policom koja prikazuje sve vaše projekte. Nove čestitke Vam omogućavaju da kombinujete fotografije i tekst sa elegantnim dizajnom otisaka kako biste kreirali jedinstvene pozivnice za venčanja, rođendane, razglednice i mnogo toga.

iMovie ’11 Vam pomaže da pretvorite vaše snimke u očaravajuće holivudske trejlere koje je pravo zadovoljstvo gledati i razmenjivati. Možete birati između 15 različitih žanrova, uključujući avanturu, romantičnu komediju i epsku dramu, koji su upotpunjeni sopstvenim naslovima, grafikom i filmskom muzikom. Moćni novi alati olakšavaju selektivno podešavanje nivoa zvuka i primenu sofisticiranih vizuelnih efekata kao što su fleš i zadrška, brzo ponovno puštanje i preskakanje, i sve to samo jednim klikom. People Finder opcija analizira vaše snimke i obeležava delove gde su lica, tako da možete brzo da pronađete savršene klipove za Vaš trejler ili film. iMovie ’11 takođe poseduje nove uzbudljive pozadine koje čine da Vaš snimak izgleda kao profesionalna vest ili sportska emisija.

GarageBand ‘11 uključuje dva nova načina da popravite ili promenite tajming Vaših audio-zapisa. Flex Time Vam omogućava da pomerate, produžite i skratite trajanje zvuka jedne note klikom na samo onaj deo zvučnog talasa koji želite da promenite, a da to ne utiče na ostatak audio-zapisa. Koristeći opciju Groove Matching možete odabrati bilo koju numeru kao “Groove Track” i sve druge numere će automatski  biti usaglašene sa ritmom. GarageBand ’11 poseduje sedam novih pojačala za gitaru, pet novih zabavnih efekata pedala i 22 nove Osnovne lekcije iz klavira iI gitare. Nova “How did I Play?” opcija sluša dok Vi svirate uz neku od lekcija, uočava greške i prati Vaš napredak kako bi Vam pomogla da postanete bolji muzičar.

iLife ’11 zahteva Mac OS X verziju 10.6.3 ili verzije koje su izašle nakon nje, Mac računar sa Intel procesorom, , 1GB RAM memorije, DVD drajv za instalaciju i 5GB slobodnog prostora na disku. iPhoto štampani proizvodi i GarageBand Artist Lessons se prodaju odvojeno i dostupni su samo u određenim zemljama. Kompletne sistemske zahteve više informacija o iLife ’11 možete pronaći na adresi www.apple.com/ilife.

Apple dizajnira Mac-ove, najbolje personalne računare na svetu, kao i OS X, iLife, iWork, i profesionalne softvere. Apple predvodi digitalnu revoluciju u muzici sa svojim iPod-ovima i iTunes online prodavnice. Apple iznova pronalazi rešenja za mobilne telefone sa svojim revolucionarnim iPhone-om i App Store-om, a nedavno je predstavio i novi iPad koji trasira budućnost mobilnih medija i računarskih uređaja.

newsmaster