wsa_world_summit_awardGlavni žiri World Summit Award takmičenja pregledaće u periodu od 29. do 31. avgusta skoro 500 najboljih svetskih e-Content sajtova i ICT projekata. Među njima se nalazi i iBanking, banking online rešenje razvijeno u Srbiji. Internacionalni žiri sastavljen od ICT eksperata nominovao je Sagin iBanking, inovativno, intuitivno i interaktivno banking online rešenje razvijeno u Srbiji, za sledeći krug World Summit Award (WSA) 2013 takmičenja u kategoriji e-Business & Commerce. iBanking će se pred glavnim žirijem, u periodu od 29. do 31. avgusta u Talinu, glavnom gradu Estonije, takmičiti protiv skoro 500 izvanrednih proizvoda i aplikacija iz 168 država.

iBanking je jednostavno, isplativo i efikasno rešenje za elektronsko bankarstvo namenjeno krajnjim i poslovnim korisnicima koje u obzir uzima njihove potrebe da komuniciraju sa bankom kroz sve dostupne kanale (Internet, kontakt centar, IVR, SMS, tablet, pametni telefon…). iBanking razume da servisi koji se dostavljaju korisnicima, moraju da se razlikuju u zavisnosti od kanala pristupa. Kao dodatak unapređenim finansijskim modulima i integraciji sa heterogenim sistemima iBanking omogućava prikupljanje podataka i njihovu analizu za potrebe kvalitetnog izveštavanja i korišćenja u marketinškim kampanjama.

U prvom krugu internacionalnog takmičenja online žiri je vrednovao prijavljena rešenja i kreirao skraćenu listu od 15 do 20 projekata u svakoj od osam kategorija.

Nakon toga, na trodnevnom skupu koji će se krajem avgusta održati u Talinu (Estonija) sastaće se glavni WSA žiri koji sačinjen od priznatih internacionalnih eksperata i lidera u industriji, sa zadatkom da selektuje i nominuje 40 najboljih proizvoda. Članovi glavnog žirija odabrani su sa svih kontinenata i imaju iskustvo u kreativnim industrijama, telekomunikacijama, oglašavanju, novinarstvu, istraživanju, kao i u nastavi. Domaćin žirija biće nacionalni partner, Estonski ICT klaster.

Na kraju će biti odabrano 40 najboljih e-Content aplikacija (po pet proizvoda u svakoj od WSA kategorija) koje će biti predstavljene pred međunarodnom publikom u Kolombu (Šri Lanka) u periodu od 23. do 25. oktobra

Kategorije World Summit Award (WSA) takmičenja:

  • e-Government & Open Date
  • e-Health & Environment
  • e-Learning & Science
  • e-Entertainment & Games
  • e-Culture & Tourism
  • e-Media & Journalism
  • e-Business & Commerce
  • e-Inclusion & Empowerment

iBanking je nominovan u kategoriji e-Business & Commerce.

WSA svetski kongres 2013 u Šri Lanki

Nakon selekcije u Estoniji, 40 WSA pobednika će dobiti šansu da prezentuju svoje proizvode na WSA svetskom kongresu u Šri Lanki, od 23. do 25. oktobra. Događaj će pružiti platformu  ekspertima visokog nivoa, industrijskim liderima i predstavnicima Vlada da diskutuju o inovacijama u mobilnom sadržaju. Na događaju žiri će imati još jednom priliku da na licu mesta oceni proizvode i da odabere osam globalnih pobednika: WSA globalne šampione 2013.

„Pored dobitnika World Summit nagrade u e-Content rešenjima, Kolombo će ugostiti najbolje digitalne producente, dizajnere interakcije i autore digitalnog sadržaja iz celog sveta. Oni će demonstrirati bogatstvo i raznovrsnost sadržaja u industriji. Drago nam je da smo našli savršenu lokaciju za glavni žiri, u Estoniji, državi u kojoj je pristup besplatnom Internetu osnovno ljudsko pravo“ rekao je Petar A. Bruk, predsednik World Summit Awarda).

O World Summit Awardu

World Summit Award (WSA) je globalna follow-up inicijativa Svetskog samita o informacionom društvu (World Summit on Information Society – WSIS) Ujedinjenih Nacija u organizaciji Međunarodnog centra za nove medije (International Center for New media – ICNM), iz Salzburga, Austrija. Ova organizacija je partner sa ključnim UN organizacijama i agencijama u okviru UN Geneva Agenda i Tunis Action Plan i bira i promoviše najbolje svetske e-Content i inovativne ICT aplikacije; do sada je u to aktivno uključeno više od 160 država. Kroz nacionalne preselekcije i takmičenja, zajedno sa globalnim procesom žiriranja, WSA demonstrira lokalnu raznovrsnost i bogatstvo kreativnosti korišćenja ICT tehnologija. WSA je globalni centar za svakog ko vrednuje presudnu važnost lokalnog sadržaja da bi današnje informaciono društvo bilo sveobuhvatnije.

Više informacija nalazi se na www.wsis-award.orgfacebook.com/WorldSummitAward
twitter.com/WSAoffice

O Sagi

Osnovano 1989. godine, preduzeće Saga danas broji više od 330 zaposlenih. Posluje u  Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Makedoniji. Od 2005. Saga je po poslovnim rezultatima sistem integrator broj 1 u Srbiji. U 2009. godini Saga je postala deo New Frontier Group – najperspektivnije grupacije ICT preduzeća u Centralnoj i Istočnoj Evropi.

 

Više detalja dostupno je na www.saga.rswww.newfrontier.eu i www.ibanking.rs.

newsmaster